• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxda Tarih Formatı

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
Değerli Arkadaşlar,

Forumda Bununla ilgili Bir çok Örnek var ama bunu ben uyarlayamıyorum öyleki TextBox2 = Format(TextBox2, "##.##.##") şeklinde deneme yapıyorum fakat malesef çıkan sonuç textbox içinde bu (12122010..,) olmasını sağlamaya çalıştığım ise (12.12.2010) nerede hata yapıyorum

Merhaba,

Format(TextBox2.Text, "dd.mm.yyyy")

Bu şekilde deneyiniz..

.

sayın ömer,
ilginize teşekkür ederim fakat soruyu yanlış izah ettiğim için doğru cevabı alamadım.
cevabını almak istediğim soru şöyle olmalıydı.

Bazı kriterlere uygun arama yapıyorum fakat tarih ile arama yapmam gerektiği zaman textbox da yazan değer şu olmalı (örnek arama: 01.01.2010 )ve tarihden sonra 7 adet boşluk diğer kullanıcıların bu aramayı yapamayacaklarını düşünüyorum. Bu sebeple textboxa tarih yazıldıktan sonra noktalamaları otomatik olarak uygun yerlere koymasını ve tarihden sonra 7 adet boşluk bırakmasını istiyorum hatta belki aşırı olacak ama bu 7 adet boşluktan sonra o tarihe uygun günü başharfi büyük diğer harfleri küçük şekilde yazsın.

Ayrıca bu sıkıntının saat formatında yer aldığını dikkate alırsanız sevinirim
Saat formatındaki sıkıntı ise şöyle ,

Veri tabanında yer alan E sütunundaki saat formatında saniyede yer alıyor yani (12:00:05) şeklinde (12:00) şeklinde bir arama yapıldığında saniyeyi dikkate almadan arama yapmasını istiyorum yani son üç karakteri dikkate almadan
ilginize tekrar teşekkür ederim

Sorunuz çok karışık, görsel olarak daha sade bir şekilde açıklarmısınız.

Tarih noktalaması için bu şekilde olabilir.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1.Tag = "1" = True Then Exit Sub
If Len(TextBox1) = 2 Then
    If InStr(TextBox1, ".") = 0 Then TextBox1 = TextBox1 & "."
        ElseIf Len(TextBox1) = 5 Then
            If Len(TextBox1) - Len(Application.Substitute(TextBox1, _
            ".", "")) < 2 Then
                TextBox1 = TextBox1 & "."
            End If
    End If
End Sub
.

Dosyayı görsel olarak ekledim

umarım Açıklayıcı Olabilmiştir

Tarih Aramak için = Textbox1 ve Saat Aramak için Textbox2 Kullanıldığını varsayalım Commandbutton1 tıklandığında varsa veriyi Bulmalı

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sorunuzu örnek dosya ile desteklermisiniz.

Ayrıca sayısal verilerde süzme işleminde içerir-ile başlar-ile biter gibi yöntemleri kullanamazsınız. Satırları tek tek döngüye alıp tarih ya da saat ve dakikasını sizin yazdınız kritere göre sorgulayıp listeleme yapabilirsiniz. Bu işlemde veri çokluğunuza göre uzun sürebilir.

Korhan bey ilginize çok teşekkür ederim

HÜCRE İÇERİĞİNDEN GÜNLERİ AYIKLADIM ŞİMDİ YAPMAM GEREKEN TEK ŞEY TEXTBOX1.İÇERİĞİNE TARİH FORMATI NE YAZILIRSA YAZILSIN (21/12/2010, 21122010) TARİHFORMATI BUTONA TIKLANDIĞINDA 21.12.2010 ŞEKLİNDE DEĞİŞSİN VE ARAMAYI BU FORMATTA YAPSIN

Zahmet vererek zamanını bana ayıran Ömer bey'e de teşekkür ederim.

Son düzenleme:
:yardim: yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Selamlar,

Örnek dosya eklerseniz yardım almanız kolaylaşacaktır.

Geri