• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox'a Veri Girerken Seçenek Sunulması

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhaba Arkadaşlar,

Eklediğim dosyadaki userform'da bulunan textbox'a veri girerken Sayfa2'de "A" sütununda bulunan verileri tarayarak seçenek sunmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Demek istediğimi ComboBox değil, yazarken olasılıkları sıralaması. Örneğin; "10" yazıldığı anda "1021"i seçenek olarak sunması mavi seçili bir biçimde. Nasıl kodlanabilir bu TextBox'ta?

Ekli dosyalar

Selamlar,

Belirttiğiniz işlem için uygun nesne ComboBox nesnesidir. Neden TextBox nesnesi ile böyle bir işlem yapmak istiyor sunuz?

Sayın badmad34 ; Sayın Korhan Hocamın affına sığınarak söylüyorum Combobox da da girince o otomatik çıkarıyor veriyi.

Sözkonusu veri sayısı 2000'dan fazla olduğu için ComboBox'a eklenmesi görsel açıdan hoş olmuyor ama anladığım kadarıyla TextBox'ta böyle bir şey mümkün değil.

Peki şöyle bir mümkün müdür? ComboBox için böyle bir şey yapayım ama 2000 tane veriyi ComboBox'a eklemesin çünkü vakit alacaktır. ComboBox'a hal-i hazırda eklemeden belirtilen sayfa aralığındaki olasılıkları sunsun. Bunu nasıl kodlayabilirim?

Selamlar Sayın badmad34 ;
Sözkonusu çalışmayı eklerseniz üzerinde çalışabiliriz.

Sayın badmad34 ; gerçek değerlerle çalışmak maksadıyla asıl dosyayı istemiştim sizden 2000 e kadar gidecek listenizi.. Sanırım bunu açıklayamadım pek kusuruma bakmayın.

Sayın badmad34 ; gerçek değerlerle çalışmak maksadıyla asıl dosyayı istemiştim sizden 2000 e kadar gidecek listenizi.. Sanırım bunu açıklayamadım pek kusuruma bakmayın.

Sözkonusu dosyanın boyutu 1.27 mb olduğundan eklememe izin verilmedi. Bundan dolayı ilk mesajımdaki gibi basit bir çalışma kitabı oluşturup ekledim. Siz çalışmayı onun üstünde yapsanız ben kendime göre adapte edebilirim aslında.

Rar'layıp atabilirdiniz aslında ama tamam ben bunun üzerinde biraz çalışayım. İsterseniz nerden yola çıkacağımı da söyleyim sizde düşünün üzerinde. Textbox dan arama yapılıp listbox da bu değer getirilebiliyorsa eğer listbox üzerinde seçim değilde yine bir listbox gizleyerek o textbox un altına ordan veriyi girerken o verinin ortaya çıkması sağlanabilir ve entere basıldığında yani seçim olayı gerçekleştiğinde bu veri textbox unuza yazabilir. Saygılarımla

Geri