Herkese selam,
VBA ile bir form oluşturdum,
FORM:
Sicil : [Textbox1) ARA
Adı Soyadı : [Label1] ( aranılan sicil no kimin ise o kişinin ismi burada çıkacak)
Excel Personel safasının "A" sütununda Sicil No, "B" sütununda Adı Soyadı alanları var. Formdaki textbox kutucuğuna sicil no girilip ARA ya tıklanınca "A" sütunundaki sicil noları tarayıp eşleşme gerçekleştiğinde "B" sütunundaki Adı soyadı bilgisini formun Label1 elemanında göstermesini istiyorum. Sorun şu ki veriler eşit olduğu halde eşit değilmiş gibi davranıyor. Oluşturduğum kodlar aşağıdadır:
Yardımcı olursanız sevinirim...Herkese teşekkürler.
VBA ile bir form oluşturdum,
FORM:
Sicil : [Textbox1) ARA
Adı Soyadı : [Label1] ( aranılan sicil no kimin ise o kişinin ismi burada çıkacak)
Excel Personel safasının "A" sütununda Sicil No, "B" sütununda Adı Soyadı alanları var. Formdaki textbox kutucuğuna sicil no girilip ARA ya tıklanınca "A" sütunundaki sicil noları tarayıp eşleşme gerçekleştiğinde "B" sütunundaki Adı soyadı bilgisini formun Label1 elemanında göstermesini istiyorum. Sorun şu ki veriler eşit olduğu halde eşit değilmiş gibi davranıyor. Oluşturduğum kodlar aşağıdadır:
Kod:
Private Sub Ara_Click()
Dim i, Sicil As Integer
For i = 1 To Sheets("Personel").Range("B2").Value
If Textbox1.Value = Sheets("Personel").Range("A" & i + 3).Value Then (veriler 4. satırdan itibaren başlıyor)
LabelAdi.Caption = Sheets("Personel").Range("B" & i + 3).Value
End If
Next i
End Sub
Yardımcı olursanız sevinirim...Herkese teşekkürler.
Son düzenleme: