• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox ve Label Gizleme

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016 (Türkçe)
Merhabalar, herkese kolaylıklar diliyorum.
Label 1 --> Combobox1
Label 2 --> Textbox1
Label 3 --> Textbox2
Label 4 --> Textbox3

Combobox1 değerleri "Yok" "Katıldı" "Katılmadı" şeklindedir. Bu değerleri Excel'de yer alan bir hücreden almaktadır. Ad Tanımlama yöntemi ile Combobox'a tanımlanmıştır.

Combobox1 değerine göre Textbox1, 2 ve 3 değeri değişim göstermektedir.

Combobox1 değeri Yok olduğu takdirde Label 1, 2, 3 ve Textbox 1, 2, 3 ün gerek kendi renklerini, gerekse içeriğinde yer alan metinlerin renklerini bulunduğu frame'nin fontu ile aynı renklere boyamak suretiyle görünmez yapabilmekteyim.

Ancak, Userform açıldığında Combobox1 değeri Yok olarak seçili olsa bile ekranda gizleme olmamaktadır. Ancak Combobox1 değerini değiştirip tekrar Yok yapmam halinde gizleme aktif hale gelmektedir.

Yapmak istediğim ise, Combobox1 değerinin Userform açılışında otomatik olarak Yok olarak seçilmesi ve Labeller ile Textbox'ın gizlenmesini sağlamaktır.

Saygılar sunar, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sanıyorum userform initialize kodlarına textbox ve label için visible kodlarını false yapacak eklemeyi yaparsanız istediğiniz olur. Ya da eğer combobox değiştiğinde belirttiğiniz işlemler oluyorsa yine initialize koduna combobox.value = "Yok" şeklinde ekleme yapmayı deneyebilirsiniz.

Öncelikle Userform üstünde Textbox ve Label larına tek tek sol taraftaki özellik kısmından Visible seçeneğini false yap. Sadece Combobox1 in Visible özelliği true kalmalı

böylelikle userform açıldığında sadece combobox görünür. ve diğer textbox ve label lar görünmez.

combobox varsayılan olarak value değeri yazmaya gerek yok. boş gelsin.

Combobox yok verisi seçilince bütün textbox ve labeller gizlensin, ama başka veri seçilirse textboxlar ve labeller görünmesi için ise combox1 e çift tıklarsan açılacak kod düzeneğine aşağıdaki kodları yazman yeterli olacaktır

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1.Value = "Yok" Then
TextBox1.Visible = False
Else
TextBox1.Visible = True
End If
End Sub

İlgilenerek cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum, sorunumu çözme noktasında tabiri caiz ise 12'den vurdular.

Ellerine sağlık.

Geri