• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TEXTBOX üzerine gelince veya içince girince mesaj box nasıl

Katılım
20 Aralık 2005
Mesajlar
83
Textbox'a veri giriş için üzerine gelince uyarı msgbox'u çıkartmak istiyorum. Birde mesela Texbox'a vergi numarası girdirecem Vergi No 10 hane olduğu için bu textbox'a harf girdiğinde yanlış giriş yaptınız diyen bir mesaj box istiyorum. Bu özelliği kullanacağım çok yer var. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
ccumhur' Alıntı:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1 = IsNumeric(TextBox1) Then
Else: MsgBox "lütfen rakam giriniz"
End If
End Sub

Selam üstadım bu kodlar işime yaradı fakat textbox içine rakam haricinde bir değer yazınca hata mesajı çıkıyor silmeye çalışırken tekrar çıkıyor. Toplamda iki kere çıkıyor. Bu kodu şöyle yapamazmıyız.

Textbox'a harf girildiğinde uyarı msgbox çıksın msgbox'ta tamam deyince textbox'un içini silsin
 
Birde ben vergi no textbox'u yapmak istiyorum ama Textbox'a sadece
000 000 0000 formatında ve sadece rakam girebileceğim bir komut lazım yani

1234567890 bile yazılsa bunu otomatik 123 456 7890 haline getirecek ve 10 haneden fazla karakter rakamda olsa yazılmayacak. Umarım anlatabilmişimdir.
 
textbox unuz maxlength özelliğini 10 yapın 10 rakam alır
 
Merhaba
Kod:
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If Len(TextBox1.Value) <> 10 Then
      TextBox1 = Empty
      Cancel = True
   MsgBox "10 HANE RAKAM GİRİLİR"
   End If
TextBox1.Value = Format(TextBox1, "### ### ####")

End Sub
 
Selamın aleyküm class37 kardeş Tam istediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Ya hep böyle hazır kalıbı al kendine uygula bu programlama dilini nasıl öğrenebiliriz. Ben mesela bana bunun aynısı lazım olduğu zaman yaptığım yere girip tekrar bakmak zorunda kalıyorum. Ezberden beceremiyoruz. Tavsiyeniz var mı? Visual Basic kursumu yoksa kitaplar yeterli olur mu
 
Merhaba
Laf aramızda çoğu kodda bende senin gibiyim.Ama ne kadar çok çalışırsan o kadar kolaylaşıyor olaylar.Kitap olsada uygulama olmazsa boş ama hem kitap hemde forum sayfalarından faydalanarak çalışmalar yapmak en güzel öğrenme şekli.İyiçalışmalar.Başarılar.
 
Ya class37 kardeş bana şu lazım:

userform içindeki Textbox'lardan bazılarına ve bazı tıklama düğmelerinin üzerine geldiğimiz zaman msgbox içinde ne işe yaradığına dair bilgi vermek istiyorum. Nasıl yapabilirim.
 
İlgili nesnenin properties penceresindeki controltiptext özelliğine istediğiniz metni yazın. Fare nesnenin üzerine geldiğinde metin ortaya çıkacaktır.
 
Leventm üstadım oldu teşekkür ederim. Yalnız fazla oluyorum ama bir soru daha soracağım. Peki bu ontroltiptext içindeki yazıya ENTER yapabilirmiyim. Mesajı iki satırda çıksın istiyorum.
 
Sanıyorum böyle bir imkan yok.
 
Bende öyle tahmin ettim ama yinede sormakta yarar var. Teşekkür ederim.

Öyle birşey ile karşılaşırsan bizede bilgi verirsin inşallah.
 
Merhaba
Açıklama illaki iki satır olsun diyorsnız ekteki dosyayı inceleyin.İyiçalışmalar.
 
inceledim güzel çalışma eline sağlık ama texboxa giriş çok zor oluyor çünkü üzerine geline açıklama çıkıyor.

İyi çalışmalar.
 
sn.soneryan vba nın içine girin userformu açın ve açıklama yazılarını textboxların sağına sürükleyin sorun kalmaz. iyi çalışmalar.
 
Geri
Üst