• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox' u Enter ile Ara Butonunu Aktif etmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
textbox ve bir butonum var
textboxa kelime yazdıktan sonra ara butonuna basmak yerine enter a basmak istiyorum. bunun için ne yapmalıyım?

textbox ve bir butonum var
textboxa kelime yazdıktan sonra ara butonuna basmak yerine enter a basmak istiyorum. bunun için ne yapmalıyım?
:cool:
Kod:
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then Call [B][COLOR="Red"]makronuz[/COLOR][/B]
End Sub

Butondaki kodun çalışması için.:cool:
Kod:
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then Call [B][COLOR="Red"]CommandButton1_Click[/COLOR][/B]
End Sub

Hocam biliyorsunuz bizde brokrasi ve yazışma çok. Yapmış olduğum bir programda kullanmak üzere bir sorunum vardı sordum cevap alamadım.
Sorun;
Bilgi girilmesi anında içinde bulunulan texbox veya combobox'ın büyütülmesi tam metnin gözükmesi sonrasında box'lardan çıkıldığında tekrar orijinal halini alması gibi bir uygulama yapılabilirmi?

Hocam biliyorsunuz bizde brokrasi ve yazışma çok. Yapmış olduğum bir programda kullanmak üzere bir sorunum vardı sordum cevap alamadım.
Sorun;
Bilgi girilmesi anında içinde bulunulan texbox veya combobox'ın büyütülmesi tam metnin gözükmesi sonrasında box'lardan çıkıldığında tekrar orijinal halini alması gibi bir uygulama yapılabilirmi?
Bu sorunuzu okumuştum.
Ama böyle bir uygulamaya hiç bir yerde rastlamadım.O kadar prof programlar yapan kişiler ve firmalar bu konunun üzerine en ufak bir şey yapmıyorlarsa benimde bunun üzerine bir şey yapmam söz konusus olamaz.Demek ki bu konuyu başka türlü çözüyorlar.Kanımca sizde bu konu için başka bir şey düşünmelisiniz.:cool:

Konu hakkında işlerimin yoğun olmasına rağmen iki gündür araştırma yapıyorum bulamadım. Yazılan Uzun bürokratik yazışmalarda anlatılmak istenenin daha iyi anlaşılabilir ve konu bütünlüğünü yakalayabilmek için metnin girişinde Texbox veya Comboboxta tam gözükmesini düşündüm. Altarnatifte bulamadım...

Yapılan işlemin ve programın daha iyi algılanabilmesi için birazda estetik ve görünümle göze hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Konu hakkında işlerimin yoğun olmasına rağmen iki gündür araştırma yapıyorum bulamadım. Yazılan Uzun bürokratik yazışmalarda anlatılmak istenenin daha iyi anlaşılabilir ve konu bütünlüğünü yakalayabilmek için metnin girişinde Texbox veya Comboboxta tam gözükmesini düşündüm. Altarnatifte bulamadım...

Yapılan işlemin ve programın daha iyi algılanabilmesi için birazda estetik ve görünümle göze hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Textbox'ın multiline özellğini true yapmak işinizi görmüyormu?:cool:

Daha Önce denedim altarnatif olabilir.... Sağol
İsterseniz bir userform daha yapın.
O multiline textboxı oraya koyun.
Bir butonla çaığrın ve verileri oradan girin.Gösterikende her 2 formuda açımn veya bir buton koyun çağırın diğer formu ve textboı görün.
:cool:

Sorunuzdan esinlenerek küçük bir uygulama yaptım, bakmakta yarar var.

Ekli dosyalar

Geri