• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox tarih sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yener11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba

TextBox3 = Format(TextBox3, "00"".""00"".""0000")
TextBox3 = Format(TextBox3, "00.00.0000")
TextBox3 = Format(TextBox3, "dd.mm.yyyy")

bu formatların hepsini denedim tarih olarak yazdırıyorum

Sheets("AMT").Cells(kyt, "D").Value = TextBox3.Value

bu kodla excelde hücreye yazdırdığımda tarih olarak gelmiyor.ve formülüm bozuluyor.hücrenin içine F2 tuşu ile girip çıktığımda tarih oluyor sadece bunu nasıl düzeltebilirim.

formülümde tarih hesaplamak zorunda

Merhabalar,

Kodlar hakkında fazla bilgin yok malesef ama bildiğim kadarıyla şöyle yapın bakalım olcak mı

Kod:
Sheets("AMT").Cells(kyt, "D").Value = TextBox3.Value = Format(TextBox3, "dd.mm.yyyy")

Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "00"".""00"".""0000")
End Sub
denermisiniz..

texboxtaki tarihi excel hücresine yazdırma hatası

Bu formatıda denedim ama olmadı çalışmam ekte.texbox3 e yazılan değeri excele tarih olarak aldıramıyorum daha doğrusu formül görmüyor.ve formül otomatikman çalışmıyor.F2 tuşuyla hücreye girip çıktığımda tarih oluyor ve formül çalışıyor.Bunu nasıl düzelticem ??? :(

Ekli dosyalar

http://www.excel.web.tr/f48/textbok-ve-tarih-ve-sayy-t109322.html

olan

Private Sub TextBox3_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)

TextBox3.Value = Format(CDate(TextBox3.Value), "dd.mm.yyyy")

End Sub

denedim ama 01.01.2011 yazsam bile saçma sapan bir tatih çıkıyor textbox ta 15.10.4670 bunu yazıyor.ekli dosyada herhangi bir kayıt yaptıktan sonra excel sayfasına baktığınızda göreceksiniz..Bunun sebebi nedir acaba Windowstanmı kaynaklanıyordur.

Son düzenleme:
http://www.excel.web.tr/f48/textbok-ve-tarih-ve-sayy-t109322.html

olan

Private Sub TextBox3_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)

TextBox3.Value = Format(CDate(TextBox3.Value), "dd.mm.yyyy")

End Sub

denedim ama 01.01.2011 yazsam bile saçma sapan bir tatih çıkıyor textbox ta 15.10.4670 bunu yazıyor.Bunun sebebi nedir acaba Windowstanmı kaynaklanıyordur.

İlgili linkte verdiğim kodları hem 2003, hem 2007 ve hem 2010 sürümlerinde denedim bende bir sorun yok.

Windowsun bölgesel dil ve tarih ayarlarını gözden geçirin, aklıma başka bir şey gelmiyor. Eğer linkteki işlemleri yaptıysanız.

Yok Üstad çözemedim bir türlü bölde dil ayarlarınıda güncelledim ama olmuyor saçma sapan bir tarih çıkıyor textbox ta.Başka bir sorun var ama bulamadım :(

Tarih değerini nasıl giriyorsunuz? Örnekleyebilir misiniz? Merak ettim.

Yukarıda verdiğim linkteki dosyayı kullandığınızda da durum aynı mı?

Evet Üstad

Linkteki dosyayı açtığımdada örneğin 01.01.2011 yazsam bile saçma sapan bir tarih çıkıyor.12.09.1595 gibi.

Üstad liknteki dosyayı açtığımdada örneğin 01.01.2011 girdiğim zaman saçma sapan bir tarih çıkıyor 12.09.1459 gibi.

Geri