• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox larda dört işlem

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
Merhaba

Aşağıdaki formülün neresi yanlış

TextBox18.Value = TextBox15 / TextBox14 * TextBox17

Şöyle deneseniz,

Textbox18 = val(textbox15) / val(textbox14) * val'textbox17)

Üstdım dosyayı eledim, bamanz mümkün mü?
Basit bir hesaplatma yapmak istiyorum. Aynı zamanda da anında textbox ta görüntülenmesini sağlamaya çalışıyorum. Textbox arasında ki hesaplama şu şeikilde olmalı.
textbox18=textbox15/textbox14*textbox17
textbox19=textbox16/textbox14*textbox17
textbox20=textbox14-textbox17
textbox21=textbox15-textbox18
textbox22=textbox16-textbox19

Bu arada buları çözdüğümüzde nereye yazmamız gerek?

Ekli dosyalar

BENİM BURDA İSTEĞİM ŞU ARKADAŞLAR.ÖRNEK OLARAK ELİMDE 10 PALET YAŞ KERESTEM VAR.VE BUNLARIN TOPLAM YAŞ KERESTE STOĞU VAR.BU YAŞ KERESTE PALETLERİNDEN 1,4,5 VE 6.CI PALETİ KURUTMAK İÇİN KURUTMA FIRININA GÖNDERDİM.BU SEÇTİĞİM PALETLERİN BU SAYFADAN KURUTMA SAYFASINA GEÇMESİNİ VE BU SAYFADA KURUTMAYA GİDEN PALETLERİN OTOMATİK SİLİNMESİNİ İSTİYORUM.VE SON YAŞ KERESTE STOĞUNUN KALaN YAŞ KERESTELERE GÖRE TEKRAR HESAPLAMA YAPMASINI İSTİYORUM.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKRLER.

Sayın rekkezum,

Ben halen 2003 versiyonu kullanmaktayım. Dosyanızı xls formatında ekleyebilirseniz bakayım.

Üstadım bu kandiliğinden yansıyan değerlerin bulunduğu textbox lara değerler şu şekilde yansıyor 24.4387. Bunu 24.44 yuvarlamak, bu şekilde görünmelerini sağlamak mümkün mü ?

Hocam şimdi farkettim hatalı falan mı hesaplıyo bana mı öyle geliyor. M3 hanesine 4.34 yazınca diğer m3 lerin sağlaması total m3 vermiyor. Birde düzgün olduğu halde total kg textbox ına 2500kg yazdığım halde save dediğimde "I" sütununa parking bilgisini atıyor neden acaba?

Son hali eklenmiş iki örnek ile dosya ekta üstadım... teşekkürler.

Ekli dosyalar

Rakamları "Virgül" yerine "Nokta" ile yazarak deneyiniz. 4,34 yerine 4.34 gibi. Bu arada kg. doğru yere kayıt yapmakta.

Beceremedim üstadım ya textbox15 teki veri "I" sütununa kayıt olması gerek bakabilirmisin?

Sayın rekkezum,

Kod içinde küçük ı harfi kullanılmış. Büyüğü ile düzeltiniz ve tekrar deneyiniz.

Range("ı" & evn).Value = TextBox15.Value 'Hatalı

Range("I" & evn).Value = TextBox15.Value 'Doğru

Dostum
Dosyayı ekledim bi bakarmısın neden omuyor düzelttiğim halde. Bu texbox15 i I sütununa kaydettiremedim gitti.

Ekli dosyalar

Sayın rekkezum,

Kodlarınıza dikkat ederseniz,

TextBox15 = ComboBox3 diye bir satır var. Yani Combobox3'ü (Location diye yazan combo) boş bırakırsanız, Textbox15 için herhangi bir değer yazılmaz.

Ben, bu programın çalışma mantığını bilmediğimden, Siz bu şekilde kullanıyorsunuz diye müdahele etmemiştim. Belirttiğim satırı silerseniz, I sütununa ilgili kaydı yapacaktır. Veyahut
yok ben silmeyeyim, onun yerine Combobox3'e ne yazarsam onu eklesin derseniz, o zamanda Combobox3 'e yazınız.

Şu an çıkıyorum, bir problem yaşarsanız, belirtiniz, bakarız. Hayırlı sabahlar...

Geri