• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox İle Listbox Süzmede küçük bir soru.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Merhaba Arkadaşlar.
ORİON1 Arkadaşın çalışmasından alıntı dosyada Textbox ile süzmede checkbox seçimli süzme gerçekleşiyor fakat arama Textbox'ını temizleyince Listbox'ın başlıkları siliniyor. Ayrıca arama sonucunda birinci sırada görünen veriyi en sona atıyor .Silinmemesi için ne yapmak lazım.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bir ip ucu almak mümkünmü acaba.

Arkadaşlar aşağıdaki kodu userform içine ekleyip eğer Listbox'ta işlemden sonra tıklama yapınca sorun düzeliyor. Ancak bu işi tıklamadan kodu nasıl tetikletmek lazım.
Kod:
Private Sub ListBox1_BeforeUpdate(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
ListBox1.RowSource = "Sayfa2!A2:E" & Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(xlUp).Row
End Sub

Dosyanıza bakmadım.Tahminimce textbox temizlenince listboxtaki verilerin alındığı sayfadaki veriler siliniyor.Textbox boş olduğu için veriler alınamıyor,dolayısı ile veri alınmayınca başlıklarda gözükmüyor.
Temizlenince listboxta başlıkların görünmemesi normaldir.Böyle kullanacaksınız mecburen.

Dosyanıza bakmadım.Tahminimce textbox temizlenince listboxtaki verilerin alındığı sayfadaki veriler siliniyor.Textbox boş olduğu için veriler alınamıyor,dolayısı ile veri alınmayınca başlıklarda gözükmüyor.
Temizlenince listboxta başlıkların görünmemesi normaldir.Böyle kullanacaksınız mecburen.

Merhaba Orion Arkadaşım veriler süzülüyor ancak arama textbox'ı temizlenince veriler geliyor. Sadece başlıkları göstermiyor ve excell de 1.sıradakini Listbox ta sona atıyor.
Aşağıdaki kod ile listbox'a tıklayınca düzeliyor. Aşağıdaki kodu nereye eklersem otomatik güncelletebiliriz.

Merhaba Orion Arkadaşım veriler süzülüyor ancak arama textbox'ı temizlenince veriler geliyor. Sadece başlıkları göstermiyor ve excell de 1.sıradakini Listbox ta sona atıyor.
Aşağıdaki kod ile listbox'a tıklayınca düzeliyor. Aşağıdaki kodu nereye eklersem otomatik güncelletebiliriz.
ara1 prosedürüne ben tekrar kod yazdım.lazım olursa oraya bakabilirisiniz.
Dosya ektedir.:cool:

Kod:
Sub Ara1()
Dim sat As Long
ListBox1.RowSource = ""
Sheets("SUZ").Range("A1:E" & Rows.Count).Clear
With Worksheets("Sayfa2")
    Me.ListBox1.RowSource = vbNullString
    If .FilterMode Then .ShowAllData
    .Range("A1").AutoFilter field:=3, Criteria1:=TextBox0.Value & "*"
    .Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets("SUZ").Range("A1")
    .Range("A1").AutoFilter
    sat = Sheets("SUZ").Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
    If sat > 1 Then ListBox1.RowSource = "SUZ!A2:E" & sat

End With
End Sub

Ekli dosyalar

Arkadaşlar sorun geçici olarak kodu Listbox1 DblClick içine ekle ekleyerek çözdüm. Daha güzel bir çözüm varsa görüşlerinize açığım. (Kodun sonunda kırmızı ile belirtilen kod.)

Orion1 Arkadaşım ben cevap yazarken erken davranmışsın teşekkür ederim. Kodu deneyeceğim. Bende alternatif olarak aşağıdaki gibi düzeltmiştim.

Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Yeni_mi = False
Dim txtbx As Control
For Each txtbx In Me.Controls
If TypeName(txtbx) = "TextBox" Then
TextBox1.Value = ListBox1.Column(0)
TextBox2.Value = ListBox1.Column(1)
TextBox3.Value = ListBox1.Column(2)
TextBox4.Value = ListBox1.Column(3)
TextBox5.Value = ListBox1.Column(4)
End If
Next
[COLOR="Red"][B]ListBox1.RowSource = "Sayfa2!A2:E" & Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(xlUp).Row[/B][/COLOR]
End Sub

Arkadaşlar iyi akşamlar, iki konuda yardım isteyebilir miyim acaba?

Arkadaşlar sorun geçici olarak kodu Listbox1 DblClick içine ekle ekleyerek çözdüm. Daha güzel bir çözüm varsa görüşlerinize açığım. (Kodun sonunda kırmızı ile belirtilen kod.)

6 nolu mesaja bakınız.:cool:

Rica

Arkadaşlar iyi akşamlar, iki konuda yardım isteyebilir miyim acaba?

Geri