• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox ile ilgili sorun

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Değerli arkadaşlar ben veri kaydı yaptığım bir sayfada textbox ile süzme yöntemini kullanarak veri arıyorum işim bitincede textbox'un içini temizleyip sayfayı değiştiriyorum ama bazen textbox'u temizlemeyi unutup sayfayı değiştirdiğimde bu sayfaya yaptığım kayıtlar daha önceden yapılan kayıtların üzerine yazılıyor buda veri kaybına yol açıyor benim istediğim eğer textbox dolu ise bana bir uyarı versin ve bu sayfaya veri kaydı yapmasın. ben birkaç yöntem denedim ama başarılı olamadım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Kodlarınızı bilmiyorum ancak bir öneri kodların sonuna TextBox1="" ile textbox'ı boşaltabilirsiniz. Dosya ekleseniz iyi olurdu.

Sayın vardar textbox'u temizlemede bir sorun yok ama temizlemeyi unutunca sıkıntı oluyor sayfa süzülmüş halde kalıyor ve kayırlar yanlış satırlara kayıyor ben bunu engellemek istiyorum bunun içinde textbox dolu ise bana uyarı versin ekteki dosyada bir örneğini göstermeye çalıştım umarım yardımcı olur

Ekli dosyalar

Dosyanızda hiç veri olmadığı için tam olarak anlamamakla beraber sizin kodlarda textbox boşaltmaz sadece uyarı verir. Aşaağıdaki kodlarda textbox dolu ise uyarı verip silme onayı ister.
Kod:
Sub Dikdörtgen1_Tıklat()
If Sayfa1.TextBox1 <> "" Then
a = MsgBox("..:VERİ TABANI SAYFASINDAKİ TEXTBOX DOLU. TEXTBOX BOŞALTILSINMI:..", vbYesNo + vbInformation, c & " UYARI")
If a = vbYes Then
Sayfa1.TextBox1 = ""
Else
Exit Sub
End If
End If
End Sub

sayın vardar çok teşekkür ederim ben bunu bu şekilde denemiştim ama Sayfa1'i eklemeyi akıl edememişim yardımınızdan dolayı teşekkür ederim iyi günler hayırlı ramazanlar

Rica ederim. Size de hayírli ramazanlar

Geri