Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oluşturduğum kayıt formunun mail adresi textboxuna düzgün bir mail adresi yazması için kullanıcıyı uyarıyorum. Ancak daha sonra formata uygun bir mail adresi yazana kadar bu textboxda kalmasını sağlayamadım. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum
Sayın Mesafe,
Bu istediğinizi Textbox3_Exit olayına değil de Commandbutton1_Click olayına yazarsanız sıkıntınız çözülür.Sizin yaptığınız şekilde Msgbox'tan sonra hiçbir işlem yapmadan direkt Textbox3.Setfocus olmuyor çünkü o esnada Userform seçili olmuyor.Bunun bir çözümü varsa ben bilmiyorum.Bilen arkadaşlardan çözüm bekliyorum.
Şu şekilde sorununuzu çözebilirsiniz:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If Not TextBox3.Value Like "?*@?*.?*" Then
MsgBox "Lütfen Geçerli bir mail adresi girişi yapın", vbExclamationno, ""
TextBox3.SetFocus
Exit Sub
End If
Worksheets("GIRIS").Select
Satır = Range("A65536").End(3).Row + 1
Cells(Satır, "a") = TextBox1.Text
Cells(Satır, "b") = TextBox2.Text
Cells(Satır, "c") = TextBox3.Text
Cells(Satır, "d") = TextBox4.Text
Cells(Satır, "e") = TextBox5.Text
Cells.EntireColumn.AutoFit
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.