• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox Formatında Ondalık ve Kuruş Ayracı Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eksoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese Merhaba ,

Forum daki örnekleri inceledim ama tam olarak sorunum ile ilgili bir çözüm bulamadım.Ekteki dosyadada görebileceğiniz gibi bir Textbox a diğer 2 textbox un çarpımını almak istiyorum.Ancak örnek olarak 1*2,9=2,9 olarak görürken 1000*2,9=2,900 olarak göremiyorum,2900 olarak çıkıyor vaya tam tersi 1000*2,9=2,900 çıkarken 1*2,9=29 olarak görünüyor.Her iki şekildede görebilmek için Format ta Ne yapmalıyım , Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba
şu şekilde denermisin?

Private Sub TextBox1_Change()

TextBox3 = CCur(TextBox3.Text)
TextBox3 = CCur(TextBox1 * TextBox2)

End Sub

Sayın Karakuş

Denedim ama olmadı ?
Herhangi bir noktalama yapmıyor.Teşekkürler.. :kafa:

merhaba,
bende çalışıyor ama ben yinde de bir değişiklik yaptım,
dosyada mevcut,
ondalık kısmı siz değiştirebilirsiniz..
umarım işinizi görür.

Bir sorum daha olucak hesaplama sonunda bulduğumuz Text3 teki rakamın formatından oluşan 2 rakamı nasıl toplayabilirim.Formatcurrency ile yapamadım.Teşekkürler... :kafa:

Merhaba ,

İsa Bey önceki sorunu hallettim , benim asıl sorunum sizin örneğiniz üzerinden gidecek olursak 1*2.9 =2,9 çıkıyor ancak 1,000 * 2,9 =2.900 olmuyor.(2900 olarak çıkıyor)...Her ikisinide yani 1*2,9=2,9 , 1000*2,9 = 2.900 olarak aynı formatta ( Textbox3 ) nasıl hesaplattırabilirim.İlginiz için teşekkürler.

1000 de olabilir ama benim asıl sorunum bu örnekteki 2900 rakamında.Benim ihtiyacım olan çarpım sonucunda çıkan 2900 rakamının 2.900 olarak gözükmesi.Yine bununla birlikte örnek olarak 2.9*1 yaptığımda da sonucun 2.9 olarak gözükmesi ( 29 olarak gözüküyor.)Teşekkürler.

Geri