• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox da virgülden sonra yazılan rakam kontrolü

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Ekli dosyamda UserForm üzerindeki TextBox üzerine yazacağımız rakamlarda virgülden sonra yazılacak rakamın 59 dan büyük yazılmasını engellemek mümkünmü.? İlginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ekli dosyamda UserForm üzerindeki TextBox üzerine yazacağımız rakamlarda virgülden sonra yazılacak rakamın 59 dan büyük yazılmasını engellemek mümkünmü.? İlginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ediyorum.

Merhaba.
Şöyle deneyin.
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
[a1] = TextBox1
If UBound(Split(TextBox1.Text, ",")) = 0 Then Exit Sub
If Len(Split(TextBox1, ",")(1)) > 2 Then Exit Sub
If Split(TextBox1, ",")(1) >= 60 Then TextBox1 = Split(TextBox1, ",")(0) & ","
End Sub

Merhaba;
Sayın Husgvarna, ilginize çok teşekkür ederim. Hocam acaba sadece virgül olmadan örneğin yalnızca 15 yazdığımızda 15,00 yazması mümkünmü

Merhaba;
Sayın Husgvarna, ilginize çok teşekkür ederim. Hocam acaba sadece virgül olmadan örneğin yalnızca 15 yazdığımızda 15,00 yazması mümkünmü

Girilen küsuratı aşağı veya yukarı yuvarlamak mı istiyorsunuz?
İsteğinizi tam anlayamadım, mesajınıza göre: şöyle işinize yararmı ?

Kod:
[a1] = TextBox1
If Len(TextBox1.Value) = 2 Then TextBox1 = TextBox1 & ",00"
If Len(Split(TextBox1, ",")(1)) > 2 Then Exit Sub
If Split(TextBox1, ",")(1) >= 60 Then TextBox1 = Split(TextBox1, ",")(0) & ","
TextBox1 = Format(TextBox1, "###.00")
End Sub

Merhaba;
Sayın Husgvarna, aslında yapmak istediğim şu, TextBox lar yazdğım sayıları programımda saat yerine kullandım, Örneğin: 16,30 gibi , eğer 16,59 dan fazla 16,60 16,61 olursa uyarı versin ve mümkünse virgülden sonrasını silsin,

Merhaba;
Sayın Husgvarna, aslında yapmak istediğim şu, TextBox lar yazdğım sayıları programımda saat yerine kullandım, Örneğin: 16,30 gibi , eğer 16,59 dan fazla 16,60 16,61 olursa uyarı versin ve mümkünse virgülden sonrasını silsin,
Merhaba.
Eğer mesajınızdaki gibi 5 karakterden fazla veri girilme ihtimali yoksa; şöyle deneyin.
Kod:
[a1] = TextBox1
If Right(TextBox1, 2) >= 60 Then TextBox1 = Left(TextBox1, 3) & "00"
End Sub

Merhaba;
Hocam ellerinize sağlık , tam benim istediğim buydu, sizi yordum, hakkınızı helal edin. İşleriniz kolay gelsin

Geri