Merhaba
Bir dosya üzerinde çalışıyorum fakat bazı eksiklerim var ve sizlerden yardım alarak tamamlamak istiyorum tabi mümkünse..
1.excel dosyasını açtığımda her defasında makro içeriğini etkinleştirip sonra hazırlamış oldugum makroyu çalıştırmak zorunda kalıyorum.
Bunu otomatik olarak ilk açılışta direk karşıma çıkmasını sağlayabilirmiyiz?
2.Kaydet butonuna tıkladıgım zaman;
textbox1 = "b1" hücresine
textbox2 = "c1" hücresine
textbox3 = "d1" hücresine ... (bu şekilde devam ediyor) yazıyor
istediğim textboxı, belirlediğim hücreye yazmasını nasıl sağlayabilirim?
3. kaydet butonuna bastıktan sonra a1 hücresine her satırda sıra numarası veriyor. Bunu iptal etmek istiyorum..
Makro vba kodlarına merakım dün başladı bugün de böyle bir çalışma ortaya çıktı, kusura bakmayın, bir yandan da kendimi geliştirmeye çalışıyorum..
Not: dosya ekte mevcut
Bir dosya üzerinde çalışıyorum fakat bazı eksiklerim var ve sizlerden yardım alarak tamamlamak istiyorum tabi mümkünse..
1.excel dosyasını açtığımda her defasında makro içeriğini etkinleştirip sonra hazırlamış oldugum makroyu çalıştırmak zorunda kalıyorum.
Bunu otomatik olarak ilk açılışta direk karşıma çıkmasını sağlayabilirmiyiz?
2.Kaydet butonuna tıkladıgım zaman;
textbox1 = "b1" hücresine
textbox2 = "c1" hücresine
textbox3 = "d1" hücresine ... (bu şekilde devam ediyor) yazıyor
istediğim textboxı, belirlediğim hücreye yazmasını nasıl sağlayabilirim?
3. kaydet butonuna bastıktan sonra a1 hücresine her satırda sıra numarası veriyor. Bunu iptal etmek istiyorum..
Makro vba kodlarına merakım dün başladı bugün de böyle bir çalışma ortaya çıktı, kusura bakmayın, bir yandan da kendimi geliştirmeye çalışıyorum..
Not: dosya ekte mevcut