• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbok ve tarih ve sayı

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional plus 2016
Merhabalar ve iyi seneler.
1- TextBox'a aşağıdaki örneklerden herhangi birini yazarak tarihleri girebilmek istiyorum. tarihleri girdikten sonra excel tarih olarak ayarlasın yani 01.01.2011 olarak ayarlasın bu arada excelin tarih hücrelerini 01.01.2011 formatında ayarladım. foruma bu konuda arama yaptırdım ancak bulamadım. birde texboxa takvim koyabilirmiyiz. (olursa olur olmassa önemli deil)
01012011
1/1/2011
1.1.2011
01/01/2011
01.01.2011

2- ve yine bir texboxa sayı giriyorum sayıyı ya 3 olarak giricam yada 6 olarak giricem. excelin hücresini bu formata göre ayarladım ancak excele aktarırken hücrenin soluna yanaştırıyor ve hata olarak excel hücresinin üst köşesinde üçgen yeşil hata mesajı veriyor. ben texboxa sayı girdiğimde sayı olarak algılamasını istiyorum.

Merhaba,

Formdaki kodları inceleyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

Dim i As Long

i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1

Cells(i, "A") = CDate(TextBox1.Value)
    Cells(i, "B") = CDbl(TextBox2.Value)

End Sub

Kod:
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)

TextBox1.Value = Format(CDate(TextBox1.Value), "dd.mm.yyyy")

End Sub

Kod:
Private Sub TextBox2_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)

TextBox2.Value = Format(TextBox2.Value, "#,##0.00")

End Sub

Ekli dosyalar

Soruyu sor, yanıtı al ama geri dönüş yapma.

Bu da iyi.

Teşekkür

Sayın Necdet Hocam çok çok teşekkür ederim daha şimdi kodları yerleştirdim size teşekkür yazayım derken siz benden erken davrandınız. Allah ne muradınız varsa versin. Elinize bilginize sağlık Allah sizleri başımızdan eksit etmesin

TextBox

Necdet bey istediğimiz kadat TextBox ilave ettiğimizde nasıl yapacağız ve nereye yazacağını nasıl belirliyeceğiz ( örneğin farklı sayfa olursa sevinirim.)

Geri