• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

text to columns

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,

Devamlı copy paste ile veri aldığım bir internet sayfasından, bazen verileri, kopyaladağım hücreye text olarak, bazende kendisi space yaparak colon bazında ayırıyor. Devamlı space yapmasını nasıl sağlarım. (text to columns seçmeden)

Belki sadece TSV uzantili dosyalarda oluyordur ama calismanizi bir kez text to column yaptiktan sonra cift tiklayarak degilde file/open seklinde acarsaniz sanirim, sutunlara donusturup acmis oluyor..

Tsv uzantılı değil üstat, ben sadece herzaman aynı siteden, aynı sayfadan copy yapıp, excel de kopyalayacağım hücrenin üzerine gelip paste ediyorum. Bazen sutunlara dönüştürüyor, bazen de dönüştürmüyor. Hatta başka bir bilgisayarda direkt olrak sütünlara dönüştürüyor. Acaba bir yerlerde space kutucuğu varda tıklı mı değil diye bir şey geldi aklıma ama bulamadım.

Saniyorum ayni dosyaya yaptiginizda algilamasi gerekir ama olmadi makro kullanabilirsiniz asagidaki kodu herhangi bir kisayol tusuna baglarsaniz rahatlikla yapmis olursunuz, ayri bir draft ayarlari degistirme bolumu yahut kutucugu oldugunu sanmiyorum.
Kod:
Selection.TextToColumns Destination:=Cells(1, Selection.Column), DataType:=xlDelimited, _
TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=True, Tab:=False, _
Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=True, Other:=False, FieldInfo _
:=Array(Array(1, 1), Array(2, 1)), TrailingMinusNumbers:=True

Teşekkürler

Geri