• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TexBoxtaki Yazıyı Kalın Aktar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Aşağıdaki yazı içersinde kayıtlı TextBox.Text lere yazılı bilgileri sayfaya Kalın yazı tipi ile nasıl yazdırabiliriz....

TextBox819.Text & " Analizi yapılan bakteriyolojik su numunelerinin; Resmi Gazetede yayımlanan 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı " & TextBox820.Text & " (" & VERİ & ") protokol nolu numunelerin " & TextBox821.Text & ", diğer numunelerin " & TextBox822.Text & " bildirir rapordur."

kardeş textbox taki atadığın yere bunu yazmanlazım;

Örneğin
s1.Range("A1") = TextBox1
s1.Range("A1").Font.Bold = True

Aşağıdaki TextBox763 de kayıtlı yazı içersindeki " KARAR : , İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre; UYGUN OLMADIĞI, UYGUN OLDUĞU" kelime ve sadece bu cümleleri Kalın yazı tipi ile nasıl yazdırabiliriz....Diğerleri normal yazım şekli olacak...

Private Sub CommandButton5_Click()
On Error Resume Next
Worksheets("Rapor").Select
For X = 719 To 761 Step 3
If Controls("TextBox" & X) > 0 And Controls("TextBox" & X) <> Empty Then
If VERİ = "" Then
VERİ = Controls("TextBox" & X - 2)
Else
VERİ = VERİ & " - " & Controls("TextBox" & X - 2)
End If
End If
Next
If VERİ <> "" Then
TextBox763 = " KARAR : Analizi yapılan bakteriyolojik su numunelerinin; Resmi Gazetede yayımlanan 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre; (" & VERİ & ") protokol nolu numunelerin UYGUN OLMADIĞI, diğer numunelerin UYGUN OLDUĞUNU bildirir rapordur."
Else
TextBox763 = " KARAR : Analizi yapılan bakteriyolojik su numunelerinin; Resmi Gazetede yayımlanan 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre; UYGUN OLDUĞUNU bildirir rapordur."
End If
Sayfa15.Cells(34, "b") = TextBox763.Value
End Sub

TexBox içersindeki:
"KARAR :"
"İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre;"
"UYGUN OLMADIĞI"
"UYGUN OLDUĞUNU" kelimeleri sayfada siyah kalın olarak yazdırmalıyım....

Saygılar.............

Alternatiflerden biri bu aşağıdaki gibi olabilir.
Kod:
ActiveCell.Characters(1, 5).Font.Bold = True
Bu duruma uyarlanmış hali aşağıdaki gibi olabilir. (Len fonksiyonunu kullanmak yerine direk uzunluğu girebilirsiniz.)
Kod:
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(1, 1), "KARAR"), Len("KARAR")).Font.Bold = True
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(1, 1), "İnsani"), Len("İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre;")).Font.Bold = True
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(1, 1), "UYGUN OLMADIĞI"), Len("UYGUN OLMADIĞI")).Font.Bold = True
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(1, 1), "UYGUN OLDUĞUNU"), Len("UYGUN OLDUĞUNU")).Font.Bold = True

Şükranlarımı sunuyorum

Sheets("Rapor").Range("b34").Font.Bold = False
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(34, 2), "KARAR"), Len("KARAR")).Font.Bold = True
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(34, 2), "İnsani"), Len("İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe göre;")).Font.Bold = True
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(34, 2), "UYGUN OLMADIĞI"), Len("UYGUN OLMADIĞI")).Font.Bold = True
ActiveCell.Characters(InStr(1, Cells(34, 2), "UYGUN OLDUĞUNU"), Len("UYGUN OLDUĞUNU")).Font.Bold = True

kodu işimi gördü. Saygılar.......Sağolun...Var olun....

Geri