• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Texboxlara Yazdıramadım

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sevgili arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyamda isime bağlı olarak formda bazı bilgi ve kişiye ait resim göstemek istiyorum isimle birlikte resim geliyor ancak baba ve ana adı bölümlerine isimleri yazdıramıyorum formu başka yerden alıp kendime uyarlamaya çalıştım ama beceremedim bu konuda yardımcı olma gayreti gösteren herkese çok teşekkür ederim.sevgili arkadaşlar resimde sorun yok eğer gereksiz kodlarıda silip baba ve ana adı bölümündeki texbokslara isimlerin yazdırılması yeterli olacak herkese iyi geceler

Ekli dosyalar

Merhaba,

İsmi seçtikten sonra formun üzerindeki "BUL" butonuna tıklayın.

Son anda farkettim. BUL butonu kodu tam sağlıklı sonuç vermiyor. Aşağıdaki şekilde değiştirip deneyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
    Dim bul As Range
    For Each bul In Sayfa1.Range("b2:b" & Range("b65536").End(3).Row)
        If bul = ComboBox1 Then
            bul.Offset(i, -1).Activate
            TextBox1 = bul.Offset(i, 1)
            TextBox2 = bul.Offset(i, 2)
            TextBox3 = bul.Offset(i, 3)
            TextBox4 = bul.Offset(i, 4)
            TextBox5 = bul.Offset(i, 5)
        End If
    Next bul
End Sub

Korhan Bey kodlar için çok teşekkür ederim ama formla ilgili bir sorum daha olacak bu forma ikinci bir form nasıl eklenir yani bu formun üzerine ikinci formu aç adında bir düğme ekleyip oradan ikinci formu açmak istiyorum tüm değerli hocalarım bu konuda sizlerin yardımını bekliyorum herkese iyi geceler

Merhaba,

Dosyanızı açın.
ALT+F11 tuşlarına basarak kod editörünü açın.
"INSERT" menüsünden bir UserForm ekleyin. Eklediğiniz formun adı UserForm2 olacaktır.
Aynı ekranda UserForm1 nesnesinin adına çift tıklayarak aktif hale getirin.
"View" menüsünden eğer aktif değilse "Toolbox" araç çubuğunu aktif hale getirin. Toolbox üzerinden "CommandButton" nesnesini öose ile bir kez tıklayarak seçili hale getirin. Yine mouse ile formunuzun üzerine butonu yerleştirin. Eklediğiniz butona çift tıkladığınızda aşağıdaki şekilde kod bölümü açılacaktır. Siz sadece aradaki kırmızı satırı açılan kod bloğuna yazacaksınız. Bu şekilde kullanmak istediğiniz forumu çalışmanıza kendiniz ekleyerek işlemlerin nasıl yapıldığını daha iyi kavramış olacaksınız. İlerde yine böyle bir uygulama yapmanız gerektiğinde mantığınız öğrendiğiniz için rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
[COLOR=red]    UserForm2.Show
[/COLOR]End Sub

Teşekkürler sevgili korhan bey

Geri