• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Texbox ta veri süzerken yavaşlama..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Aşağıdaki texbox ait kod C3:Caralığında veriyi texboxt veri olduğunda aktif olmadığında de aktif olarak çalışıyor yan sütunlarda formül olduğundan texboxa veri girerken ve silerken ciddi donma ve yavaşlama hatta sorun verip kapandığı zamanlar oluyor. Normal veri süzme gibi süzmesini nasıl sağlayabiliriz. Çok yoğun olarak kullandığımdan bu koda çözüm getirmem lazım. İlgili arkadaşlardan rica ediyorum.
Saygılarımla.

Kod:
Private Sub TextBox2_Change()
On Error Resume Next
metin = TextBox2.Value
If metin = "" Then
Range("C2:C65536").AutoFilter
Exit Sub
End If
Set bul = Range("C3:C65536").Find(What:=metin)
Application.GoTo Reference:=Range(bul.Address), Scroll:=False
Range("C2:C65536").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=TextBox2.Value
End Sub

Merhaba,

Kendinizde mesajınızada belirtmişsiniz. Sütunlarda formüller var demişsiniz. Bu durumda hesaplama yöntemini manuele ayarlamaktan başka çareniz yok. Çünkü kullanılan yöntem en hızlı yöntemlerden birisidir.

Merhaba Korhan Bey,
Yine excelde çıkmazlarla karşılaştığım bir sorun olsa gerek. Siz daha iyi bilirsiniz ama şöyle demek istiyorum. Bunu hesaplamalar otomatikte iken nasıl bir yöntemle yapılabilir. İnanıyorumki farklı bir yöntemle de yapılabilir. Ya da süzmeyi texbox ve normal veri süzme dışında başka yapılsada olabilir. Bunu başka olarak nasıl bir yöntemle resmedebiliriz farklı bir durum söz konusu olabilir mi? Sizler bu konuyu daha farklı olarakta çözüme götüre bilirsiniz inancındayım.

Değerli fikirlenize ihtiyacım var.

İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.

Merhaba Korhan bey,
Aşağıda ki formülü makroya çevirip, bunu formül gibi dinamik yapabilirsek... İnanıyorum ki sorun çözülecektir. Ama kodun formül gibi dinamik olması gerekmektedir. Bunun bir çözümü olabilir mi?

Kod:
=EĞER(B3="";"";ETOPLA(STOK!C:C;B3;STOK!F:F))

Merhaba,

Formülleri makro ile dinamik yapabilirsiniz. Fakat satır sayısı fazlalaştıkça yavaşlık yaratacaktır. Örnek olarak bu süzme işlemini yaptığınız sayfa açıldığında formüller yeniden makro ile hesaplanır. Bu şekilde dinamiklik sağlamış olursunuz. Süzme işlemide formüller olmadığı için istediğiniz gibi hızlanabilir.

Merhaba Korhan bey,
Bir farkla bu bahsettiğiniz kodu denemek istiyorum. İstediğim yöntemi yazılarımdan daha söylemeden anladığınız hesaplıyorum şu an :) Makro bu hesaplamayı sayfaya girişte değilde veri girip hücreden çıkınca hesaplasa ve veriyi silince de silse.. siz diyeceksiniz ki daah da yavaşlar :) bunu çıkarabileceğimiz en hızlı yönteme ihtiyacım var.

Geri