• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

texbook kutusuna excel hücresinden veri almak

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar kendi çapımda işimle alakalı excel web sitesini takip ederek bir program hazırlamaya çalışıyorum
benim sorunum userformda 3 adet textbok var iki texbook sa veri girdiğimde excel sayfasına veriyi atıyor benim sorunum texbook 2 kutusuna girdiğim verilerin toplamını textbook1 de görmek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Private Sub CommandButton1_Click()
'takip dosyasına Kaydet
Workbooks.Open ThisWorkbook.Path & "\Kitap1.xls"

Worksheets("Sayfa1").Select
say = WorksheetFunction.CountA(Range("c7:c500"))
Cells(say + 3, 1).Value = TextBox2.Value * 1 'Miktarı
Cells(say + 3, 2).Value = TextBox3.Value 'Tarihi
End Sub

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sorunuzu birkaç kez okudum fakat TextBox1 nesnesine hangi sütundaki değerlerin toplamını almak istediğinizi çözemedim.

sayın hocam ilginiz için teşekkür ederim
excel sayfasında user form açtım ama sayfada user forma gitmek için makro atamadım.benim sorunum textbok da girdim tutar excelin sayfa 1 e kaydediyor .sayfa 1 deki b3 hücreside girilen miktarlkarı topluyor.ben user formda tekrar fiyat girdiğimde texbokda bu güne kadar girilen toplam değeride görmek istiyorum anlatamadıysam affınıza sığınırım alışmaya çalışıyorum terimlere
yeni dosya ekledim

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki kodu formunuzun kod bölümüne uygulayın. Formunuzu açtığınızda B3 hücresindeki bilgi TextBox1 nesnesine gelecektir.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    TextBox1 = Replace(Range("B3"), ".", ",")
End Sub

TŞK

Hocam teşekkür ederim uyguladım oldu
sizden allah razı olsun zaman ayırıp sorunumla ilgilenip bilgilendirdiğin için bu saatte

Geri