• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Test Doğru Sayısı Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar,

Öğrencilerin teste verdikleri cevapları, cevap anahtarıyla karşılaştırıp doğru cevapları toplamak istiyorum,

Ekteki dosyada bunu eğer fonksiyonuyla her cevap için yeni satır açarak doğruysa 1 yanlışsa 0 verip, topluyorum ama verilerin hem öntesti hem son testi var, görüntü kirliliği oluyor,

Bunları satırın sonunda tek hücrede hangi fonksiyonla saydırabilirim,

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Öğrencilerin teste verdikleri cevapları, cevap anahtarıyla karşılaştırıp doğru cevapları toplamak istiyorum,

Ekteki dosyada bunu eğer fonksiyonuyla her cevap için yeni satır açarak doğruysa 1 yanlışsa 0 verip, topluyorum ama verilerin hem öntesti hem son testi var, görüntü kirliliği oluyor,

Bunları satırın sonunda tek hücrede hangi fonksiyonla saydırabilirim,

Teşekkürler

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Evet onları temsil ediyor, verileri girerken a,b,c,d olarak girmek zor oluyor, rakamlarla ışık hızında giriyorum :))

Yurttaş hocam senin formulü benim asıl dosyaya kopyaladım, formülün üzerine tıklayıp tekrar boş bi yere tıkladığımda hata veriyor formül

Peki bunu el ile mi giryosunuz. Ben de test sonuçlarını giriyorum. Ama ben makro kullanıyorum. Dosyamı sizinle paylaşayım. Size kolaylık sağlar.

evet hocam elle giriyorum, yüksek lisans öğrencisiyim, tez verilerim bunlar,

Eğer öyle bir güzellik yaparsanız sonrası için nasıl bir güzellik olur anlatamam...

Şu yukarda yazdığınız formül bile hayat kurtardı resmen,

3 Farklı grup toplam 130 küsür öğrenci, ön test - son test...

Benim testler 25 soruluk. Sizin testler kaç soruluk?

Biz de sabit bir sayı yok hocam, buradaki tezimin bir kısmında kullandığım 21 soruluk bir test.

Üniversite de yapdığımız sınavlarda 20, 25 soru olur ama.

Hocam C sütunundaki ismi tıklayarak öğrenci seçebilirsiniz. Maksimum 30 öğrenci ve 25 soru içindir.

Son düzenleme:
oooo maşallah hocam sen olayı aşmışsın ya : )))
Teşekkür ederiz

Meslek gereği Hocam. Yoksa işin olacağı yok. İlk zamanlar ben de sizin gibi uğraşıyordum. Makrolar işimi çok hızlandırdı. Klavye ile uğraşmıyorum en azından.

Geri