• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tersine Seri Doldurma

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın arkadaşlarım Ekte yaklaşık 5000 satırlık bir tablom var.
Burada Miktar hanesinde müşteri adına yazılmış ürün miktarlarının toplamlarını Yandaki diğer tabloda hesaplatmak istiyorum.
Bunun içinde Soldaki Müşteri isimlerinin boşlukların her birinin yukarıya doğru doldurulması gerekiyor. Ne yazıkki Tablo bana böyle geliyor.
Eğer Serilerin yukarıdan aşağıya doğru doldurulması olsaydı o kolaydı ancak tersine doldurma işini yapamadım . Tersine seri doldurma ile alakalı arama yaptım lakin ben bulamadım.
Bu hususta sizlerin yardımına başvurdum. İster Makrolu isterse Sütun ilaveli Formüllü bir çözüm istirham ediyorum.

http://s3.dosya.tc/server10/apua78/Seri_Doldur.rar.html

Sayın vardar07 üstadım
Evvela ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. #Mesaj1 de link'ini verdiğim dosyaya bakmışsınızdır. Orada E2 hücresindeki veri C3 hücresinde yazılı AB MÜŞTERİ sine aittir. Diğerleride hep bu şekildedir. Yani E2 deki 315 sayısının sırasındaki Müşteri adı boş
Eğer tersi olsaydı Yani üste Müşteri adı yazılsaydı alta da Miktarlar yazılsaydı Serileri doldurmak için "Bul ve Seç => açılan pencereden Boşlukları seçtiğimiz zaman bütün boşluklar seçili hale gelir en üst boşluğada bir üstteki dolu hücrenin adresini girip ENTER dedikten sonra Aşağı Ok tuşuna bastığım zaman bütün boşluklar dolmuş olur.

Merhaba.

Belge ekte.
Çözüm aslında FORMÜLlerle sağlanmıştır.
Belge içerisinde gerekli açıklama var.
.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Belge ekte.
Çözüm aslında FORMÜLlerle sağlanmıştır.
Belge içerisinde gerekli açıklama var.
.

Sayın Ömer bey hocam; Yüklemiş bulunduğunuz dosyayı Altın üye olmadığım için açamıyorum. Zahmet olmazsa bir dosya yükleme sitesi aracılığıyla yüklerseniz Çözümünüze ulaşmış olurum.

Ömer Hocam; müsaadenle

Dosyanızı aşağıdaki linktedir
Kod:
http://s3.dosya.tc/server10/3dk8lm/Seri_Doldur.rar.html

Sağ olunuz Tahsin Bey.
Ben, konu sahibinin ALTIN ÜYE olmadığını fark etmemişim.
Kolay gelsin.

Sayın Ömer bey Benim sorunuma fevkalade bir çözüm sunduğunuz için Gerçekten çok çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun efendim.
Ayrıca Tahsin Bey'e de benim bu dosyaya ulaşmamı sağladığı için çok teşekkür ederim.

Sayın Ömer bey Benim sorunuma fevkalade bir çözüm sunduğunuz için Gerçekten çok çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun efendim.
Ayrıca Tahsin Bey'e de benim bu dosyaya ulaşmamı sağladığı için çok teşekkür ederim.
Cevabı yazdıktan sonra bilgisayar başından kalkmıştım,
sağ olsun Tahsin Bey dosyaya ulaşmanızı sağlamış.

İyi çalışmalar dilerim.
.

Sayın vardar07 bey Emeğinizden dolayı size de çok teşekkür ederim.
Çözüm dosyanızı indirip arşivime ekledim efendim. Sağ olun var olun.

Geri