• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tercih robotu hazırlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 dili türkçe
Arkadaşalar merhaba; aranıza yeni katıldım.

Excel'e merakım vardı ancak vakit ayırmaya yeni başladım. Siteye altın üyelikten bir giriş yaptım inşallah faydalı bilgiler edinirim. Esasında tercih robotu yapmak istiyorum nerden ve nasıl başlamam gerektiğini hiç bilmiyorum.Mantığını basit ama excele dökmek zor. Fikirlerinizi bekliyrum.:yardim:

Yapmak istediğimi şöyle açıklayayım. Veri sayfasına verileri yükledim. Kontenjan sayfasına da illerin kontenjanlarını yükledim. Sonuç sayfasında ise tercihlere yerleşen kişilerin isimleri, puanları ve tercihleri yazacak.
Mantığımız şu: veri listesindeki en yüksek puanlı kişiyi 1. tercihine yerleştiriyoruz. Sonra ikinci en yüksek puanlı kişiyi ele alıyoruz. 1. Tercihine bakıyoruz kontenjan varsa 1. tercihine yerleştiriyoruz. Yer yoksa 2. Tercihine yerleştiriyoruz. Sonra üçüncü en yüksek puanlı kişiye geçiyoruz bu şekilde bütün tercih yapan kişilerin tercihlerini puan üstünlüğüne göre değerlendiriyoruz. Eğer kişiye sıra geldiğinde yapmış olduğu bütün tercihler dolduysa o kişinin tercih bölümünde “ yerleşemediniz” yazısı yazacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tercih robotu oluşturmak istediğiniz excel dosyasını ekleyin. nasıl birşey istediğinizi ayrıntlı yazın mutlaka bir ilgilenen çıkar. (unutmadan altın üye olmayanlar için dosyanızı bir upload sitesine atarsanız daha fazla ilgılenen olur)

tercih robotu oluşturmak istediğiniz excel dosyasını ekleyin. nasıl birşey istediğinizi ayrıntlı yazın mutlaka bir ilgilenen çıkar. (unutmadan altın üye olmayanlar için dosyanızı bir upload sitesine atarsanız daha fazla ilgılenen olur)

savas_145 abi dosyayı yükledim. umuarım yapmak istediğimi anlatabilmişimdir

malesef ben altın üye değilim. dosyanızı bir upload sitesine yuklemenizi isteyeceğim

Geri