• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tercih için FARKLI SÜTUNDAKİ AYNI VERİYİ GÖRÜNTÜLEMEK

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba arkadaşlar

1.aynı sütuna aynı veriyi girince uyarı vermesi ya da girmeyi engellemek için yapılması gerekeni konularda gördüm.

ancak farklı sütunlarda aynı veri girilince uyarı vermesi ancak yine de aynı veriyi giriş yapılmaya izin verilmesi/ya da engellenmesi için ne yapmak lazım?

ekteki kırmızı ile işaretlediğim kısma 1445 değeri girildiğinde daha üstte 1445 girildiği için uyarı vermesini ama griş yapmaya izin verilmesini istiyorum

2. bir tercih listesinde tabloda kendinden daha yüksek alanların yaptığı tercihlerle farklı sütunda bile olsa (birinin 1.tercihi diğerinin 3. tercihi de olsa)kesişen tercihleri görüntülemek nasıl mümkün olur?

puan üstünlüğüne göre yapılacak bir yerleştimeyi düşünün
öğretmen ataması için kendinden yüksek puan alanlarla kesişen tercihleri varsa
bunları listeleyebilmesi için?

tabloda isim,puan,1.tercih ili,1.tercih ilçesi,1.tercih okulu,1.tercih okul kodu,2.tercih ili,2.tercih ilçesi,2.tercih okulu,2.tercih okul kodu şeklinde başlıklar var

bunlardan okul kodu kriterine göre aynı olan puan kriterine göre de kendinden yüksek olanları görüntülemk için?

ayrı bir buton şeklinde "kesişen tercihleri listele" tarzında bi ek yapmak mümkün mü?
(farklı adaylar bu sayfaya veri girişi yapacak. her adayın girdiğinde bu kesişen tercihleri listelemesi için uğraşmasını istemiyoruz,kullanımda zorlananlar olaiblir)

sarı ile işaretlediğim tercihler kesiştiği için 3. kullanıcı için kesişen tercihleri listele deyince kendinden yüksek puanlılarla herhangi bi şekilde kesişenleri listelemesini istiyorum..

acil yardımcı olursanız sevinirim..

öğretmen atamaları için tercihler başladı.. onun için kullanmak istiyoruz..

Ekli dosyalar

Geri