• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Tekrarlayan sayıları Tek göstermek

S

sunjar

Misafir
Merhaba excell de 1 veya 2 hücrede tekrarlayan sayıları başka, diğer hücrede tek göstermek

MESELA : A1 Hücresine, B1 ve B2 Hücrelerinde ki rakamları birleştirelim.

B1 de ( 10 ) olsun B2 de ( 02 ) olsun A1 hücresine bunları birleştirdiğimizde A1 ( 102 ) olsun istiyorum. Bende A1 ( 1002 ) olmakta ben böyle istemiyorum.

Çok uğraştım ama bir türlü kodunu bulamadım. Yardımcı olurmusunuz Lütfen Resim olarakta atıyorum.
A2x8RC.jpg

Daha önce bir arkadaşım bana burada yardımcı olmuştu kodu aşağıda

=EĞER(VE(AD18="";AE18="");"";EĞER(AD18=AE18;AD18;AD18&AE18))

Ama bu tekrarlayan sayıları tek yapmıyor B1 ( 1002 ) B2 ( 0223 ) DİYELİM A1 E ( 10020223 ) OLARAK EKLEMEKTDE ben A1 ( 1023 ) olmasını istiyorum

Saygılarımla

Merhaba,

Yanlış anlamadıysam aşağıdaki gibi olabilir.

Kod:
=--SOLDAN(B1;2)&--SAĞDAN(B2;2)

Merhaba.
Bende eğer yanlış anlamadıysam aşağıdaki gibi olacak

Kod:
=METNEÇEVİR(B1;0)&METNEÇEVİR(B2;0)

Ver,len kodları yukarıda yazmış olduğum gibi tekrarlayan sayılarıda eklemekte. Yani 1022 burada 2 iki defa yazılmayacak tek yazılmalı

kısaca 102 olmalı

Birkaç örneğin olduğu örnek bir dosya ekleyebilir misiniz.

Merhaba,

Aşağıdaki dizi formülünü deneyiniz. CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatmayı unutmayın.

Kod:
=EĞER(SOLDAN(B1)="0";0;"")&TOPLA.ÇARPIM(--(PARÇAAL(B1&B2;BÜYÜK(EĞERHATA(KAÇINCI(SATIR(1:10)-1;--PARÇAAL(B1&B2;SATIR(1:4);1);0);"");SATIR(DOLAYLI("1:"&TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(SATIR(1:10)-1;--PARÇAAL(B1&B2;SATIR(1:4);1);0))))));1))*10^(SATIR(DOLAYLI("1:"&TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(SATIR(1:10)-1;--PARÇAAL(B1&B2;SATIR(1:4);1);0)))))-1))

Merhaba,

Kullanıcı tanımlı fonksiyonla yapmak isterseniz aşağıdaki kodu bir modüle ekleyin ve deneyin.

Kod:
=saybir(B1:B2)

Kod:
Function saybir(alan As Range)
Application.Volatile

For Each deg In alan
For i = 1 To Len(deg)

a = VBA.Mid(deg, i, 1)

If InStr(1, b, a) = 0 Then b = b & a

Next i
Next deg

saybir = b

End Function

Dosya gönderiyorum zannedersem sorunum bu sefer çözülecektir. Detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

excell dosyam

Verdiğim formül ve kod istediğinizi yapıyor.

Deneme yaptınız mı?

Teşekkürler sizlere allah razı olsun tamamdır kardeşim tekrar denedim kodu modüle ekledim refresh yaptım şimdi oldu.

Sağolun yardımlarınız için

Geri