• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrarlanan hücre saydırmak, ekrana yazdırmak vs.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2003 ingilizce
Merhaba
Ekteki dosya üzerinde aşağıdaki değişiklikleri yapmak istiyorum.
( Not: Ekteki dosya örnek olması için hazırlanmıştır, gerçek projemde belki 600-700 satır olacak ve 100lerce ayrı sistem olaca. )

Yapmak istediği şu:
1- 4 ayrı spreadsheet oluşturdum.
a. orjinal
b. taraflar
c. rapor_taraf1
d. rapor_taraf2

2- ‘orijinal’ spreadsheet’teki tüm dosyaları kopyalayıp, ‘taraflar’ spreadsheetine yapıştırdım ve “A-Z sırala komutu / seçimi genişlet”le taraflar göre sıralattım. ( Önce taraf 1’ler, sonra taraf 3’ler )
( Bunu kopyala yapıştır ile yaptım, manuel olarak, otomatikletirme veya makro atayıp yapma imkanı varsa önerileri bekliyorum fakat çok hayati bir önem taşımıyor. )
3- ASIL ÖNEMLİ OLAN NOKTA İSE:
Taraf numarası 1 olan sistemler içinde tekrarlayanlar var. Mesela ‘Bilgi Islet.’ten 2 adet var. Bu örnekte diğer her bir sistemden birer adet var fakat projemde adetleri çok olacak. ( mesela bazı sistemlerin aynısından 60-70 adet olabilecek. )
Yapmak istediğim: ‘taraflar’ spreadsheetinde taraf numarası ‘1’ olan sistemlerin isimlerini ‘rapor_taraf1’ spreadsheetine yazdırmak ve tek tek saydırmak ve yanına kaç adet lduğunu yazdırmak. Örneği manuel olarak yaptım; “Bilgi Islet.” sisteminden 2 adet bulunmakta.
Aynı şekilde, taraf numarası 3 olanları da 4. spreadsheet’te hesaplamalarını yaptırmak istiyorum.

Umarım açıklayabilmişimdir.
Çok acil sizden yardım bekliyorum. Benim işim olmayan bir görev verildi ve bu işi halledip görevimi noktalamk istiyorum.
Saygılar.

Merhaba,

Sorunuzun çözümü PİVOT TABLE (Özet Tablo) ile çok kolay.
Örneğini inceleyiniz.

Alternatif.

Formüller ile yapılmış örnek ektedir.Rapor taraf1 sayfasından kopya oluşturun sadece A1 hücresine taraf numarası girmeniz yeterlidir. Örnek bir şablon oluşturdum.

A,B ve E sütunundaki formüller dizi formülü olup formül çubuğunda iken direk enter tuşuna basılmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basılarak dizi formülü oluşturulmuştur.

Not:Excel { } ayıraçlarını formül başına ve sonuna otomatik olarak ekleyecektir.

Örnek dosya ektedir.

Ali Bey cok tesekkurler.
Projenin gizliliginden size ozelden bir mesaj gonderdim, lutfen onu bir inceleyiniz.

Çok tesekkur ederim. İnanılmaz hızlısınız, ve beni cok onemli bir problemden kurtarıyorsunuz.
Su an uzerinde calısıyorum.
Cok sagolun.

Son düzenleme:
Geri