• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrarlanan Değerler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan malee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 İngilizce
Merhabalar,

Elimde 10.000 satırlık bir veri var. Bu satırların bazıları birbiriyle aynı ve bunları tespit edip kaldırmam gerekiyor.

Örneğin;

2087 UrunKartId'de tekrarlayan satırlar var ancak bu tüm UrunKartId 'ler için geçerli değil. Tespit edebilmem için hangi kodu kullanmamı önerirsiniz?

Teşekkür ederim şimdiden.

Bu arada Ömer hocama da selamlar sevgiler.

1. A sütununu seçin
  2. Koşullu Biçimlendirmeyi tıklayın.
  3. Hücre Vurgulama Kurallarını açın.
  4. Yinelenen Değerleri seçin.
  5. Tamama basın.
  6. Renklenen bir hücrede sağ tıklayın.
  7. Filtreye gelin.
  8. Açılan yan menüde Seçili Hücreni Rengine Göre Filtre Uygulaya basın.
  9. Filtrelenen satır numaralarını (1..2..3) seçin.
  10. Sağ tıklayın.
  11. Satır Sile basın.

Murat Bey Merhaba,

Bahsettiğiniz yöntem işe yaramayacaktır, ama hatrınız için denedim o sütun tamamen kırmızıya boyanıyor :)
Çünkü örnek üzerinden gidecek olursam Deger'i 70 x 100 olan 35 farklı UrunKartId var.

şöyle bir komutta ilerliyorum.

=TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$10637=B2)*($F$2:$F$10637=F2))

Bu kod ile 2087 id li urunun 70x100 degerinin kaç kez tekrar ettiğini buluyorum ancak bunu yaptığım zamanda yinelenen ilk değerin kalmasını sağlayabilmem ve diğerlerini silebilmem için bir kod daha yazmam gerekecek.

Örneğin;

CSS:
UrunKartId         Deger          Kaç Kez Tekrar             Tekrarın Sırası

2087             70 x 100                2                            1

2087             70 x 100                2                            2

Kaç Kez Tekrarı bulduk , Burada "Tekrarın Sırası"nı nasıl bulabilirim?

Çözüldü..

Tekrarın Sırası'nı yazdırmadan önce UrunKartId ile Kaç kez tekrar'ı birleştirmek gerekiyor.

D sütununa

=BİRLEŞTİR(A2;"_";C2)

daha sonra E sütununa

=D2&" \ "&EĞERSAY($D$2:D2;D2)

yazdırınca

2087_2 \ 1
2087_2 \ 2

olarak geliyor. Böyle 30'a kadar gitse bile filtreleme ile diğer verileri silebilir veya sadece \ 1 olanları başka bir tabloya kopyayabilirsiniz.

Murat Bey Merhaba,

Bahsettiğiniz yöntem işe yaramayacaktır, ama hatrınız için denedim o sütun tamamen kırmızıya boyanıyor :)

Hatırımı kırmadığınıza sevindim.. :)

İlk mesajınıza göre yanıt verdim. Sizin istediğiniz başka bir şey olabilir, tüm detayları vermelisiniz ki doğru yanıtlar alabilesiniz, bu her zaman geçerlidir. Ne istediğinizi örnek dosya üzerinde net olarak belirtmelisiniz, yoksa size destek olmak isteyen kişileri gereksiz yere yormuş olursunuz, vakit kaybı olur.

İşin özeti; sorularınızı olabildiğince örnek dosya ile destekleyip, olmasını istediğinize bir örnek vermeye gayret edelim.

Saygılar

Geri