• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrar edenlerin kaç tane olduğunu yazma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Uzmanlarım çok arama yaptım ama bulamadım.

Örnek dosyadaki gibi
A sütunundaki tekrar eden veya etmeyen isimlerin, hangisi olduğunu B sütununa ; kaç kere tekrar edildiğini de C sütununa yazmamız lazım. Teşekkür ederim saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Özet tablo işinize yarar mı?

Korhan Ayhan uzmanım, formül daha pratik olur ama işimi gördükten sonra özet tablo da olur. Özet tablo makro gibi bir şey mi?

Merhaba,

Hem formülle, hemde özet tablo ile hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Değerli sscey ilginiz için çok teşekkür ederim. A sütununda isim ilavesi yaptığımda ("veli" ismini yazdığımda) özet tabloda eklenmiyor. (Ya da ben yapamadım)
Değerli Korhan Ayhan uzmanım özet tabo biraz kullanılması zor gibi geldi. Örnek A sütunundaki isimlerin altına "veli" ismini yazdığımda hiç bir netice çıkmıyor. Çözüm dosyanızı, gerekli olan yerlerde hızlıca kullanabilmeliyim. Formül kısmında ise şöyle bir görüntü çıkıyor #SAYI/0!
Emekleriniz için teşekkür ederim. Eğer formül kısmını düzeltebilirsek işime yarayacağından eminim. Saygılar

Merhaba,

Özet tablo kullanması en pratik araçlardan birisidir. Biraz üzerinde pratik yapmalısınız.
Yeni isim eklediğinizde özet tablo üzerinde sağ klik yapın ve "Yenile" komutunu çalıştırın. Yapacağınız işlem bundan ibarettir.

Formül konusuna gelince, örnek dosyada sarı renkli hücredeki değeri silmediğiniz sürece hata değeri almazsınız. Formüller 1000 satırı kapsayacak şekilde düzenlenmiştir. Kendi veri sayınıza göre değiştirebilirsiniz.

Sağolun Korhan uzmanım. Özet tablo dediğiniz gibiymiş.

peki arkadaşlar bunu numaralar için yapabilir miyiz? bşr stünda 15.000 tane numara var bunları nasıl tekil hale dönüştürebiliriz?
yani aynı numaradan birkaç tane var bunları nasıl silebilir/bulabiliriz. yardımlarınızı bekliyorum.

Örnek dosya neden göndermiyorsunuz değerli derya kanik

Merhaba,

Profil bilgilerinizde 2007 versiyon kullandığınızı belirtmişsiniz. Bu işlem için kullandığınız versiyonda bir menü bulunmaktadır.

Bilgilenmek için aşağıdaki linki inceleyiniz.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HP010073943.aspx?CTT=5&origin=HA010221840

peki arkadaşlar bunu numaralar için yapabilir miyiz? bşr stünda 15.000 tane numara var bunları nasıl tekil hale dönüştürebiliriz?
yani aynı numaradan birkaç tane var bunları nasıl silebilir/bulabiliriz. yardımlarınızı bekliyorum.

ben yaptım aslında çok basit anlatmış ilk önce beş tane de örnek olarak yap sonra daha çok numaralarda deneyebilirsin. konu ile ilgili yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Geri