• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrar eden hücreleri eleyip birer tane aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli uzmanlarım saygılar

Severek kullandığım bir örnek dosyam var.

Örnek dosyamda makro düğmesine basınca, A sütunundaki verilerden sadece tekrar etmiş olanları,

H sütununa aktarıyor. Mesela
"BORDO" kelimesi 5 kere tekrar etmiş
"KIRMIZI" kelimesi 4 kere tekrar etmiş
"SARI" kelimesi 2 kere tekrar etmiş
"SİYAH" kelimesi 2 kere tekrar etmiş bunu anlıyoruz.

Benim istediğim ise (K) sütununda belirttiğim gibi sonucu alacakşekilde kodları düzenleyebilir miyiz?

Yani düğmeye basıldığında (A) sütunundaki hem birer tane yazılmışları aktaracak ; hem de aynı sütuna birden fazla yazılmışları aktaracak.

Sonuç K sütunu gibi olacak. Yapılabilir mi acaba. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Makroya gerek yok.

Veri menüsündeki Yinelenenleri Kaldır veya Filte'nin yanındaki Gelişmiş'ten yapabilirsiniz..

Merhaba,

Kod:
Sub benzersiz()
    Columns("A:A").Select
    Range("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Columns("K:K"), Unique:=True
End Sub

Mahir uzmanım acaba kodda bir hata mı var ya da ben mi yapamadım. Veya siz örnek dosya üzerine kodu ekleyebilir misiniz. Selamlar

Yeni bir butun olarak deneyin.

.

Alternatif:

Kod:
Sub TekliListe()

Dim liste As Range
[K:K].Clear
On Error Resume Next

Set liste = Range("K1")

Range("A1", Range("A65536").End(xlUp)).AdvancedFilter _
   Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=liste.Cells(1, 1), Unique:=True

End Sub

.

Hata yokmuş haklısınız, K sütununda hali hazırda sütun mevcut olduğu için, ben K sütunundaki sonucu farkedememişim :)

Saygılar

Yurttaş uzmanım alternatif kodunuz da çalışıyor teşekkürler

Veriler Sayfa1 de benzersiz-tekli listeyi Sayfa2 de hazırlamak için kodları verebilirmisiniz.
Teşekkürler

Veriler ayrı sayfada süzülmek istenen yer ayrı sayfada olduğunda kod da ne gibi değişiklil yapmak gerekir diye sormuştum.

Yani süzme işlemi farklı bir sayfaya yapılacak.
Teşekkürler
Kod:
Sub benzersiz()
    Range("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Sheets("Sayfa2").Columns("K:K"), Unique:=True
End Sub

Kod:
Sub benzersiz()
    Range("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Sheets("Sayfa2").Columns("K:K"), Unique:=True
End Sub

"Veriler Sayfa1 de benzersiz-tekli listeyi Sayfa2 de hazırlamak için kodları verebilirmisiniz.
Teşekkürler "

Mahir bey ilginize teşekkürler. Kod sanırım aynı oysa ben sayfa1 deki verileri sayfa2 ye tekli olarak süzülmesini istemiştim. Verilerin alınacağı sayfa ismi yazmıyor.
Bu verdiğiniz kod ile de olmadı. teşekkürler

Merhaba,

Mahir Bey'in kodları çalışıyor, yalnız bunun için Sayfa1'in aktif olması gerek.

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub Makro1()
    Sheets("Sayfa1").Range("A:A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Sheets("Sayfa2").Range("A1"), Unique:=True
End Sub

arkadaşlar peki sadece tekrarlanları 2. sayfaya aktarma yapsak bunu nasıl yapacağız ilginize teşekkürler

Geri