• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif Hazırlama

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan junes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
Excel XP, Excel 2003, English
Merhaba,

Bir excel add-in'i ile ürün konfigürasyonu hazırlıyoruz. Bu ürün konfigürasyonlarını teklif haline getirebilmek için bir makro yazmak istiyorum.

Buna göre;

1- Teklif.xlsx dosyasından belirteceğimiz dosyayı açıp (bu örnekte urundetay.xlsx) bunu teklifin içine yapıştırmasını sağlamak istiyorum.
2- urundetay.xlsx dosyası standartta kapak sheeti dahil 2 ya da 3 sheet'ten oluşuyor ancak konfigürasyona göre bu 10-15'e kadar çıkabiliyor. Söz konusu workbook'taki kapak sheet'ini hiçbir zaman kullanmıyoruz.

Açıkçası teklif.xlsx dosyasının içine buton koyup belirtilen dosyayı almayı yapabiliyorum ancak yapamadıklarım:

1- Kapak sheet'i hariç geri kalan tüm sheetlerdeki (başlıklar hariç) tüm bilgileri bir sheet'e alt alta yapıştırmak
2- Daha sonra bu sheet'i de teklif metinin içine kopyalanmasını sağlamak. Ancak bu kopyalamayı yaparken, teklifin sayfalarına sadık şekilde yapmak gerekiyor. Diğer türlü bastırmaya kalktığımda hazırlamış olduğumuz sayfa formatından taşıyor. ve düzensiz bir teklif çıkıyor.

Bu konu çok mu zor; yoksa yapılabilir mi? Yardımcı olabilirseniz (en azından yol gösterebilirseniz) çok sevinirim.

Selamlar,
 

Ekli dosyalar

Merhaba yeniden,

İşin özü, örneğin 300 satırdan oluşan bir excel dosyasını, faturalarda olduğu gibi sabit başlıklar kalacak şekilde aktarılmasını sağlayabileceğim bir yol var mı?

Teşekkürler
 
Geri
Üst