• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif Hazırla veri Çekmek

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
arkadaşlar merhaba. makro vs nasıl kullanılır bilmiyorum. teklif sistemi hazırlamam gerekiyor excel de. verdiğim teklif örneğini geliştirmem yardımcı olurmusunuz.

TEKLİF sayfasında müşteriye çıktı alıp vereceğim kısım
Sayfa1 yazan kısım ürünlerin bilgilerinin olduğu kısım
TEKLİF sayfasına Sayfa1 deki ürün kodunu girdiğimde
fiyatı özelliklerini ve parasını yazırmak isyiyorum. Yardımcı olurmusunuz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba. makro vs nasıl kullanılır bilmiyorum. teklif sistemi hazırlamam gerekiyor excel de. verdiğim teklif örneğini geliştirmem yardımcı olurmusunuz.

TEKLİF sayfasında müşteriye çıktı alıp vereceğim kısım
Sayfa1 yazan kısım ürünlerin bilgilerinin olduğu kısım
TEKLİF sayfasına Sayfa1 deki ürün kodunu girdiğimde
fiyatı özelliklerini ve parasını yazırmak isyiyorum. Yardımcı olurmusunuz

g21 hücresie
Kod:
=EĞER([COLOR="Red"]$E21[/COLOR]="";"";DÜŞEYARA([COLOR="red"]$E21[/COLOR];Sayfa1!$B$2:$D$65536;[COLOR="Lime"]2[/COLOR];0))
bunu
k21 hücresine
Kod:
=EĞER([COLOR="red"]$E21[/COLOR]="";"";DÜŞEYARA([COLOR="red"]$E21[/COLOR];Sayfa1!$B$2:$D$65536;[COLOR="Blue"]3[/COLOR];0))
bu formülü yazınız

@İhsan Tank teşekkür ederim. bunu çoğaltmak istediğimde neleri değiştirmem gerekiyor

@İhsan Tank teşekkür ederim. bunu çoğaltmak istediğimde neleri değiştirmem gerekiyor

merhaba
üstteki mersajımda boyadığım yerler
kırmızı yerler hücre bilgileri onları değiştirerek
karşılık çıkartacağı mesela
sizin verileriniz olduğu sayfa B C D sütünlarında
B sütununda arama yapılıp C sütunundaki karşılığı çıkartmak istediğinizde 2 yazarsınız buda yeşil olarak gösterilmiştir.
B sütünunda arama yapılıp D sütunundaki karşılığı çıkartmak istediğimizde 3 yazarsınız buda mavi olarak gösterilmiştir.

teşekkür ederim bilgiler için. peki sayfa1 de üçretlerin yanında küçük resim olsa onuda çekebilirmiyiz

Geri