• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tek tuşla excel dosyasına ayrı sayfa kaydetmek?

merhaba
boyle bır forum oldugunu yenı ogrenıdm ve hemen uye oldum..

excelde bir tablo oluşturdum.
veriler girildiginde sayfa bir buton aracıığıyla dosya içinde o günün ismiyle başka br sayfaya kaydedilecek :D

ayrıca bu dosya daima salt okunur olacak ;)

sinir oldum ya..

yardımcı olursanız sevınırım :)

kk

Düzen üst menüsünden Sayfayı taşı veya kopyala Yeni kitap veya çalışma sayfasının içinde bir deneyin bende tam emin değilim çünkü

Aşağıdaki kodu deneyin.

[vb:1:20340e74b1]Sub ekle()
ActiveSheet.Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
Sheets(Sheets.Count).Name = Date
Sheets(Sheets.Count).Protect
End Sub
[/vb:1:20340e74b1]

teşekkürler

yalnız iki kere aynı tarihli kaydetmeye calısınca debug mode acayım mı dıye uyarı cıkıyor.
.. o uyarı mesajını degıstırebılıyormuyuz?

Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:b5f6f5d2ab]Sub ekle()
Application.DisplayAlerts = False
On Error GoTo 10
ActiveSheet.Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
Sheets(Sheets.Count).Name = Date
Sheets(Sheets.Count).Protect
Exit Sub
10 Sheets(Sheets.Count).Delete
MsgBox Date & " İSİMLİ BİR SAYFA MEVCUTTUR"
End Sub
[/vb:1:b5f6f5d2ab]

Bir çalışma kitabında aynı ada sahip iki çalışma sayfası olamayacağı ve Sn. leventm'in kodu siz önceden böyle bir durumla karşılaşılabileceğinizi belirtmediğinizden yeni çalışma sayfasını isimlendirirken aynı isimde başka bir çalışma sayfası olup olmadığını kontrol etmediği için VB kodu hata veriyor ve debug (hata ayıklama) yapmak istermisiniz diye soruyor.

Bu durumda şunu açıklığa kavuşturmak gerek aynı tarihi birden fazla çalışma sayfasına isim olarak veremezsiniz ancak bu şart ise çalışma sayfasını isimlendiriken tarih ile birlikte zamanı da kullanmak çözüm olabilir.

Ekteki dosyayı inceler misiniz? Sanırım işinizi görecek; yalnız hatırlatmakta fayda var bir excel çalışma kitabında en fazla 255 çalışma sayfası oluşturabilirsiniz.

teşekkurler arkadaslar kodlar sorunsuz calısıyor..
fakat yıne bazı problemlerım var :)

bir caommand buttona iki gorev nasıl verebilirim.
hem sayfa kaydedecek hem dosyanın kopyasını alacak.. farklı butonlarla yapıyorum fakat aynı butona basılınca ıkı ısı de yapmasını ıstıyorum.:)

bir ikincisi butona sag tıklayınca makro ata secenegı yok bende.. makrolardan calıstır yapıyorum oyle calısıyor :)

cok cok teşekkurler;)

entropy_tr' Alıntı:
yalnız hatırlatmakta fayda var bir excel çalışma kitabında en fazla 255 çalışma sayfası oluşturabilirsiniz.
Bu tezinizi çürüten bir dosya vardı bikaç gün önce forumda. Önemli değilde, hani bilginiz olsun diye söyledim.

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler...
istedigim sayfayı hazıradım ve buraya ekliyorum..
ihtiyacı olan arkadaşlar kodlara bakabilirler daha sonra..

*seçenek butonu var ( kaç buton kullanacaksanız gruplandırın ve gruplara farklı isimler verin yoksa aynı isimli gruplar eş-zamanlı çalışıyor)
*yedekleme özelliği var(çıkışta c:\yedek altında ddmmmm isim formatında bir kopya saklıyor.)
*yazdır butonu mevcut
*kaydet butonu (dd.mm.yyyy olarak bir sheet açıyor ve içeriği kaydediyor)
*diskete kaydet butonu (diskete kopya olarak kaydediyor)
*şablon butonu (ilk sheete gidiyor)
*Ayrıca dosya açıldığında satır ve sutun gizliyor ve ilk sheete dönüyor)
*çıkışta kaydedeyimmi gibi gereksiz laflar yapmıyor otomatik kaydediyor ve uyarı kapalı.

birçok kod örneği var.. bazılarına gerek yoktu biliyorum fakat bu sayfayı kullanacak kişinin pc bilgisi bayagı zayıf bu yuzden herşey elimin altında olsun istedi :)

yardım eden arkadaşlara teşekkürler..

mümkünse şu dosyayı (halen elindeyse tabii :) ) yeniden upload eder misiniz?

dosya görunmuyor

Geri