• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek Hücreye İki Farklı Koşul Şartı Koymak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Arkadaşlar L5 hücresine =EĞER((EĞERSAY(B5;"*(Ç)"))>=1;"-";"S") formülünü kullanarak B5 hücresinde (Ç) harfini içeren kelime varsa sonucun "S", yoksa sonucun "-" yazmasını sağlayabiliyorum.

Ben buna ek olarak yine L5'teki sonuç şayet "S" ise ve de J5 hücresindeki değer 6'dan büyükse "-" , eğer 6'dan küçükse yine "S" olarak kalmasını istiyorum. Yani sonuca iki koşul sağlanırsa ulaşılsın istiyorum.

Yani sonucun "S" olması için hem B5 hücresindeki kelime hem (Ç) harfini içermeyecek, hem de J5'deki sayısal değer 6'dan küçük olacak. 6'dan büyük olursa "-" olacak.

Bunu sağlamak için ; =EĞER(VE((EĞERSAY(B5;"*(Ç)"))>=1;"-";"S");EĞER(J5>6;"S";"-")) formülünü giriyorum fakat #DEĞER! hatası veriyor.

Muhtemelen formülün sıralamasında bir hata yapıyorum ama saatlerce denedim, forumda araştırdım fakat bir türlü yapamadım.

Kod:
=EĞER(VE(J5<6;EĞERSAY(B5;"*Ç*")=1);"-";"S")

şeklinde deneyiniz.

Kod:
=EĞER(VE(J5<6;EĞERSAY(B5;"*Ç*")=1);"-";"S")

şeklinde deneyiniz.

Sayın turist verdiğiniz kod ile B5'in içeriğinde "Ç" varsa ve J5'teki değer 6'dan büyük ise sonuç - , aksi takdirde S oluyor.

Benim tam istediğim ise hem bu koşul olacak, buna ek olarak B5' in içeriğinde "Ç" yoksa ve de J5'teki değer 6'dan büyükse yine sonuç - olacak, aksi takdirde S olmasını istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü acaba?
Bu arada yukarıda belirttiğiniz formülde < yerine, > (6'dan Büyükse) şeklinde düzenlerseniz sevinirim.

Kod:
=EĞER(VE(J5>6;EĞERSAY(B5;"*Ç*")=0);"-";"S")

şeklinde deneyiniz.

Kod:
=EĞER(VE(J5>6;EĞERSAY(B5;"*Ç*")=0);"-";"S")

şeklinde deneyiniz.

Sayın turist bu sefer de sadece "(Ç)" harfini içermeyen ve J5 teki değer 6'dan büyükse -, değilse S sonucunu alıyorum. Ben bununla birlikte tek formülde; B5 eğer (Ç) harfi içeriyorsa sonucun -; içermiyorsa S olacak koşulunu koymak istiyorum

Daha anlaşılabilir olarak soracak olursam yapmak istediğim şey tam olarak ;

Hem en son yazdığınız formül; =EĞER(VE(J5>6;EĞERSAY(B5;"*(Ç)")=0);"-";"S") şartını ;

Hemde ilk mesajımdaki formül; =EĞER((EĞERSAY(B5;"*(Ç)"))>=1;"-";"S") şartını mümkünse tek bir formülde hesaplattırmak istiyorum.

Biraz karmaşık oldu ama bunu yapabilirsem değerlerini günlük elle girdiğim çalışma sayfam bu işlemi otomatik yapmış olacak.

Arkadaşlar sonunda uğraşarak buldum çözümü. Formülü VE yerine YADA olarak =EĞER(YADA(J5>6;EĞERSAY(B5;"*(Ç)")=1);"-";"S") değiştirince tam olarak yapmak istediğim olay gerçekleşti. Turist hocam başta sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sağolun.

Geri