tek hücredeki virgüller arasındaki mail adreslerini alt alta sıralama

Excel Vers. ve Dili
1- office 2007

2- office 2003

Dil: English
merhaba ,

size gore cok basit bana gore ise karmasık bir macro ricam olacak sizden.. 4-5 senedir veritabanı data işleri le ugrasıyorum ama bir turlu macrolara yakınlaşamadım. bu kadar işleri kolaylaştıran bir yardımcıyı nasıl ogrenirim onu da ayrıca merak ediyorum :)

benim elimde bazı mail adresleri var ve yanlarında , (virgul işareti ) var. hepsi tek bir hücrede yanyana.. ben bunları " her virgülden sonraki virgüle kadar aradaki datayı bir alt hücreye yerleştir" gibisinden sıralayabilirim.. virgüller kalsa da olur ben temizlerim.. ( tabi kalmazsa ayrı bir güzellik olur :))

örnek data ektedir..

şimdiden teşekkür ediyorum umarım birgun ben de macro yazabilirim .. :)

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
a1 hücresini seçelim
veri -metni sütunlara dönüştür-sınırlandırılmışı seçelim-ileri -virgülü seçelim-ileri -son
bu şekilde sütunlara istediginiz şekilde böleriz. makro için biraz çalışayım. iyi çalışmalar.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Gönderdiğim dosyada zaten istediğiniz yapılmış durumda. Yani " her virgülden sonraki virgüle kadar aradaki datayı bir alt hücreye yerleştir"" işlemi yapılmış. Bu dosyada makroyu çalıştırırsanız elbette sadece A1 hücresi kalır.
Benzer başka dosyalarınız varsa makroyu onlar için kullanmalısınız.
Sadece adreslerin kalması gerektiğini sonradan fark ettim. Onu da yaparız ama ancak yarı gönderebilirim.

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
A1 hücresini alt hücrelere listerler. :cool:
Kod:
Sub virgulden_ayir()
Dim dizi() As String, i As Integer
dizi = Split(Range("A1").Value, ",")
For i = LBound(dizi) To UBound(dizi)
    Cells(i + 2, "A").Value = LTrim(dizi(i))
Next i
MsgBox "İşlem Tamam"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
1- office 2007

2- office 2003

Dil: English
arkadaşlar tek tek teşekkür ederim hepinize.. çok faydalı oldu .. büyük bir manual işten kurtardınız beni :)

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba Değerli Dostlar,
Bu soruyu bahane ederek, ne zamandır merak ettiğim bir konuyu gündeme getirmek ve yardımınızı almak istiyorum.

Forumda (bu soruda olduğu gibi) zaman zaman sorulan ve farklı yöntemlerle yanıtlamaya çalıştığımız string manipulasyon işlemlerinin daha kolay bir yöntemle yapılabileceğini öğrendim. Konu ile ilgili olarak bu linkte oldukça detaylı bilgi var.

Ancak dil sorunum nedeniyle konuyu tam olarak çözemedim. Özellikle string manipulation da kullanılan pattern kalıplarını Türkçe'ye çevirebilecek bir arkadaşımız olursa çok işe yarayacağı düşüncesindeyim.

Emek verecek dostlara şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Çok kaliteli bir çeviri olmasa da google translate web çeviri hizmeti vermeye başladı.
http://translate.google.com/translate_t?hl=tr#

Örnek, çevirmek istediğiniz sayfanın türkçe tercümesi linki.
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fmsdn.microsoft.com%2Fen-us%2Flibrary%2Fms974570.aspx&sl=en&tl=tr&history_state0=

Tek kötü yanı, kod içindeki kelimeleri de türkçeleştirmesi. Kodları ingilizceden takip etmek gerekiyor.

Selamlar,

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Çok kaliteli bir çeviri olmasa da google translate web çeviri hizmeti vermeye başladı....
Teşekkür ederim.
Daha iyisini buluncaya kadar, bununla idare etmeye çalışalım.:)