• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek hücreye ikili veri yazmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Merhabalar,

Sanırım konu başlığı doğru olmuştur.
Yapmak istediğim Aynı hücrede hem tarih bilgisi olsun. Hemde borç takibi için o tarihteki borç tutarını ve adını girebileyim.
Yani hücrede 3 Eylül ve 200,00TL yazacak, yalnız burç tutarları matematiksel işlem görebilmeli,
aylık veya haftalık borç tutarlarını sonuç bölümünde hesaplayabilmeliyiz.

Ekteki dosyada açıklama eklemek suretiyle yaptım ama hücrenin üzerine gelmeden açıklama gözükmüyor.

Yardımlarınızı bekliyorum tşk.
Yb®

Ekli dosyalar

Merhaba;
Amaç düşey yazılan verileri yıllık takvime yerleştirmek ise (tablonuzu epey değiştirdim) eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sn.Muygun gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Emeğiniz için teşekkürler.

Aslında Yapmak istediğim Yanar söner gibi hücre durumu. Takvim günleri yanar söner durumda olmalı , hücredeki tutarlar sabit olabilir.

Onların girişlerini de diğer sayfaya yapayım istemiştim.
(Garanti bankası int.şubesinde borçlar takvim halinde Diyelim ki 6 eylül' de bir tutar var üzerine tıklayınca tutar görünüyor.)

-Yani takvim sayfasında tutarı olan hücrenin üzerine geldiğimde tarih görünüyor ya acaba hücreyi seçmeden dahi bir o günün tarihi az sonra birde borç tutarı gözükebilir mi?

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Yb®

Hücre Açıklamasına takvim ekleme

Merhaba;
Galiba formatınızda ısrarlısınız.
ekte 2 uygulama var. biri aylık diğeri yıllık. (Aslında yıllık olan aylık olarakta kullanılabilir.)
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sn muygun,
Ellerinize sağlık gerçekten harika olmuş. Gelecek yıllarda bile takvim olarak çalışıyor.
Mükemmel hemde açıklamada takvim.
Gerçi ben yapamam da takvim günü olmayan hücrelerde de formül var fakat gün çıkmıyor birde kırmızı boyalı.
Gün olayı sanırım kod ile alakalı fakat kırmızı boyalı kısmı nasıl yapıyorsunuz?
Takvim konusunda üstünüze yok.

Tekrar çok teşekkürler oldu yani

Yb®

Merhaba,

Alternatif olarak form ile hazırladığım örnek dosyayı inceleyiniz. İsteğe göre geliştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey sizin örnek de bir harika form olarak kullanışlı burada iki şey sorabilirmiyim.
1- Raporu birde bütün ayı kapsayacak şekilde "Eylül" yapabilirmiyiz İlk gün 1-Son gün 31 gibi
2- Takvimde borç tutarı olan günler değişik renkte olabilir mi uyarı maksadı ile

İsteğim ise form diğer sayfada olsun sayfa2 de mesela veri girişi ile aynı sayfada olmasa iyi olur.

Teşekkürler
Yb®

Merhaba;
Korhan Bey'in uygulaması mükemmel olmuş. Bence onu kullanın.
İyi çalışmalar.

İkisi de güzel ve kullanışlı
Teşekkürler

Yb®

Merhaba,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Sadece tarih aralığına göre raporlama kaldı. Onuda müsait bir zamanımda yaparım.

Merhaba,

Tarih olayıda çözümlenmiştir. Üstteki mesajımdaki dosyayı inceyebilirsiniz.

Korhan Bey Merhabalar,

Ellerinize sağlık gerçekten çok daha iyi oldu 1 ayın tamamını birden de form ile görebileceğiz.

Yalnız form üzerinden giriş yapıldığında tarihi excel hücresine yalın atıyor. Burada bir hata var sanırım.
01/9/2012 tarihi girdiğimde hücreye 27.10.4889 olarak yazıyor ve listeleme de de çıkmıyor.
01.09.2012 diye de tarih girişini hatalı buluyor kabul etmiyor.

Bu siteden indirdiğim bir dosya sonrası, birde kullandığım bilgisayarda excel 2007 tarih formatı 01/09/2012 diye çıkmaya başladı, bir ay öncesine kadar 01.09.2012 formatında idi. Bir türlü düzeltemiyorum.
Acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
Aslında bu listeyi başka dosyamda da kullanmak istiyorum. 18 sütun halinde bir dosya var. Tarih vade yerleri aynı tutar kısmı 13 sütunda 14,15,16,17 tutar, 18 ise genel

Kod kısmında ve user formada ilaveler yapmaya çalıştım fakat olmadı.Yapamadım.

İlginize teşekkürler
Yb®

Merhaba,

Tarihle ilgili yaşadığınız sıkıntıyı okuyunca dosyayı tekrar denedim. Bende bahsettiğiniz şekilde bir sıkıntı olmuyor. Bölgesel ayarlarınızı kontrol ediniz. Diğer dosyanıza gelince foruma eklerseniz elimizden gelen yardımı yapmaya çalışırım.

Korhan Bey Merhabalar,
Evet makinenin ayarlarından kaynaklanıyormuş. Düzelttim problem kalmadı ellerinize sağlık.
Teşekkürler

Listesini yapmak istediğim dosyayı da affınıza sığınarak buraya ekliyorum. Daha olmadı başka başlık açabiliriz veya siz taşıyabilirsiniz.

Yurttaş beyin yardımları ile gider ve gelir sayfalarında sütuna göre süzgeç var. Form olarak gelir ve gider sayfalarını sadece rapor alma olarak ayrı sayfalara yapabilirsek iyi olur.
Veri girişlerini excel üzerinden yine yapacağım.
Yardımlarınız için şimdiden tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri