• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tek hücredeki virgüller arasındaki mail adreslerini alt alta sıralama

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan valent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
21 Mart 2007
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
1- office 2007

2- office 2003

Dil: English
merhaba ,

size gore cok basit bana gore ise karmasık bir macro ricam olacak sizden.. 4-5 senedir veritabanı data işleri le ugrasıyorum ama bir turlu macrolara yakınlaşamadım. bu kadar işleri kolaylaştıran bir yardımcıyı nasıl ogrenirim onu da ayrıca merak ediyorum :)

benim elimde bazı mail adresleri var ve yanlarında , (virgul işareti ) var. hepsi tek bir hücrede yanyana.. ben bunları " her virgülden sonraki virgüle kadar aradaki datayı bir alt hücreye yerleştir" gibisinden sıralayabilirim.. virgüller kalsa da olur ben temizlerim.. ( tabi kalmazsa ayrı bir güzellik olur :))

örnek data ektedir..

şimdiden teşekkür ediyorum umarım birgun ben de macro yazabilirim .. :)
 

Ekli dosyalar

a1 hücresini seçelim
veri -metni sütunlara dönüştür-sınırlandırılmışı seçelim-ileri -virgülü seçelim-ileri -son
bu şekilde sütunlara istediginiz şekilde böleriz. makro için biraz çalışayım. iyi çalışmalar.
 
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Gönderdiğim dosyada zaten istediğiniz yapılmış durumda. Yani " her virgülden sonraki virgüle kadar aradaki datayı bir alt hücreye yerleştir"" işlemi yapılmış. Bu dosyada makroyu çalıştırırsanız elbette sadece A1 hücresi kalır.
Benzer başka dosyalarınız varsa makroyu onlar için kullanmalısınız.
Sadece adreslerin kalması gerektiğini sonradan fark ettim. Onu da yaparız ama ancak yarı gönderebilirim.
 
Son düzenleme:
A1 hücresini alt hücrelere listerler. :cool:
Kod:
Sub virgulden_ayir()
Dim dizi() As String, i As Integer
dizi = Split(Range("A1").Value, ",")
For i = LBound(dizi) To UBound(dizi)
    Cells(i + 2, "A").Value = LTrim(dizi(i))
Next i
MsgBox "İşlem Tamam"
End Sub
 
arkadaşlar tek tek teşekkür ederim hepinize.. çok faydalı oldu .. büyük bir manual işten kurtardınız beni :)
 
Merhaba Değerli Dostlar,
Bu soruyu bahane ederek, ne zamandır merak ettiğim bir konuyu gündeme getirmek ve yardımınızı almak istiyorum.

Forumda (bu soruda olduğu gibi) zaman zaman sorulan ve farklı yöntemlerle yanıtlamaya çalıştığımız string manipulasyon işlemlerinin daha kolay bir yöntemle yapılabileceğini öğrendim. Konu ile ilgili olarak bu linkte oldukça detaylı bilgi var.

Ancak dil sorunum nedeniyle konuyu tam olarak çözemedim. Özellikle string manipulation da kullanılan pattern kalıplarını Türkçe'ye çevirebilecek bir arkadaşımız olursa çok işe yarayacağı düşüncesindeyim.

Emek verecek dostlara şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba,
Çok kaliteli bir çeviri olmasa da google translate web çeviri hizmeti vermeye başladı.
http://translate.google.com/translate_t?hl=tr#

Örnek, çevirmek istediğiniz sayfanın türkçe tercümesi linki.
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fmsdn.microsoft.com%2Fen-us%2Flibrary%2Fms974570.aspx&sl=en&tl=tr&history_state0=

Tek kötü yanı, kod içindeki kelimeleri de türkçeleştirmesi. Kodları ingilizceden takip etmek gerekiyor.

Selamlar,
 
Merhaba,
Çok kaliteli bir çeviri olmasa da google translate web çeviri hizmeti vermeye başladı....

Teşekkür ederim.
Daha iyisini buluncaya kadar, bununla idare etmeye çalışalım.:)
 
Geri
Üst