• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tc kimlik noda istikbarat butonu.

Excel Vers. ve Dili
xp
Merhaba Arkadaşlar...
tc kimlik noları belirli bir aritmediği oldunu biliyoruz... mesela bütün hepsinin son rakamı çift ile bitiyor... Ve belirli kobinaslara göre veriliyor.... mesela a1 hücresine bir tc yazalım elimizde 2000 tane kayıtlı tc oldunu var sayıyorum... oda excelimizin sayfa 2 sinde kayıtlı olsun butona bastığımızda ise kayıt tcleri cek etsin ve sunun oglu kızı veya kardeşi gibi bir istikbarat versin... a1 hücresine yazdığımız tc noyu... ben bu olayı bir programda görmüştüm... ama excelede bu olayı yapabilirmiyiz... acaba...

dediğin olay userform üzerinde combobox ve listbox yapılarak süzme işlemi yapılır.. fakat burada t.c.kimlik hanesinin karşılığı olan anne baba doğum tarihi vs. gibi bilgilerde excel'inde mevcut mu ? yoksa başka bir veritabanından mı cekiyorsa ana adı d.tarihi gibi bilgileri ? bide örnek koyarsan ona göre inceleme fırsatımız olur..

dediğin olay userform üzerinde combobox ve listbox yapılarak süzme işlemi yapılır.. fakat burada t.c.kimlik hanesinin karşılığı olan anne baba doğum tarihi vs. gibi bilgilerde excel'inde mevcut mu ? yoksa başka bir veritabanından mı cekiyorsa ana adı d.tarihi gibi bilgileri ? bide örnek koyarsan ona göre inceleme fırsatımız olur..

edlimde doğum tarihleri yok... ama bulabilirim... ama buda büyük bir uğraş gerektirir... yaklaşık 2000 adet tc var oda müşterilerimin hepsi excelde tc kimlik ad soyad seklinde yazılın buradan cek etmesi ve sorgulanan tc nin kayıtlı müşterilerimin oglu kardeşi yazmasını istiyorum bir akrabalıkları yoksa akralık yok yeni müşteri gibi uyarı verebilir.... bir örnek koydum... yardımcı olursanız sevinirim....

Ekli dosyalar

Merhaba,

Mesajda bilgilerini görmek istediğiniz veriler tabloda varsa bu istedikleriniz olabilir. Yalnız tabloda bu şekilde bilgi göremedim. Tahmini veriler yazarak 4-5 tane veri ile tablonuzu tekrar eklerseniz elimizden geleni yapmaya çalışırız..

.

tc kimlik ile ilgili şöyle bilgiler buldum sanırım bunlar yardımcı olur Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllar sürdürdüğü çalışmaları sonucu hayata geçirdiği Mernis uygulaması ile her vatandaşa bir vatandaşlık numarası verilmiştir.

TC Kimlik Numarasını, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye özgü bir sayıdır. Üzerinde basit bir pariteyle hata bulma özelliği bulunmaktadır; ilk 10 rakamın toplamının birler basamağı, 11. rakamı vermekte.

Ayrıca; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 7 katı ile 2, 4, 6 ve 8. rakamın toplamının 9 katının toplamının birler basamağı 10. rakamı; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katının birler basamağı 11. rakamı vermektedir.

ailemizde tc numaramızın ilk 3 rakamı aynı bide 6 ve 7 rakaqmları ailemizin en büyünün 01 onun küçüyünün 02 öyle öyle gidiyor

bu bilgilere dayanarak

mesaj box ta vericeği bilgiler mevcut tclerimizden çek edip ahmetin oglu kardeşi gibi ibareler vermesini istiyorum... başka bulduğum sitelerdede söyle ibareler var...

Soyağacınız ile tc kimlik numaranızın sırrı!!!
alıntıdır....

“… babamla eskileri konuşurken başlamaya karar verdim. Hareket noktam ise kendi nüfus kayıtlarım oldu. Ben … bilgileriyle kütüğe kayıtlıyım, vatandaşlık numaram: … Buradan hareketle nüfus kütüğümüzde benden önce kayıtlı 91 kişi daha var diye düşündüm (Fatih Bey nüfusuna 92 sıra numarası ile kayıtlı). İşe bilgisayarımda bir excel dosyası açmakla başladım. 92. sıraya kendimi koydum, ve http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx sayfasına girdim. Babamın nüfus bilgilerini denemeye başladım ve babamı buldum, sıra numarası 43’tü. Heyecanlandım, doğru yoldaydım. Sonra amcalarım, eşleri, çocukları derken bayağı bir kayda ulaştım. Bir anlamda nüfus defterimiz önümdeydi sanki. Liste şekillenmeye başladı. Bulduklarımın baba isimlerinden hareketle birey sıra no:1’de kayıtlı 1867 doğumlu en büyük dedeme ulaştım. Ulaştığım sonuçlardan gayet memnundum; fakat o da ne? Listede eksiklikler vardı! Bir an için tıkandım, bitmiş miydi? Hemen babama gittim, durumu anlattım. Babam hatırlayabildiği isimleri saydı, o da heyecanlandı. Ondan aldığım isimlerle birkaç kişi daha buldum, ama yine eksikti. Sonra aklıma bir fikir geldi tahmini isimler sorgulayacaktım DİE’den (Devlet İstatistik Enstitüsü) o dönemden bugüne en çok kullanılan erkek ve kadın isimlerine de baktım ve denemeye başladım: Hasan, Hüseyin, Mahmut, Mustafa, Ayşe, Fatma, Hatice gibi. Ve yine doğru tahmin etmiştim, ilerliyordum, liste tamamlanacaktı. Öyle ki artık sadece 5-8-11-12 gibi ilk sıradaki kişiler kalmıştı… Kimdi bu büyüklerim? Yine tıkandım. Tahmini isimlerde bir yere kadardı, beynim karışıyordu, isim hatırlayamaz hale geldim.. Kalkıp iş güç arasında gidip, nüfus defterine bakamazdım şu an için. Biraz ara verdim ama sürekli düşünüyordum. Ya diğer büyüklerime gidecektim nüfusu arayıp rica edecektim, ya da “şu sırada kim?” var diye. Ve sonra ilginç bir şey oldu, bir şey keşfettim: Listedeki şahısların vatandaşlık numaraları arasında sayısal bir düzen vardı. Sıralı iki kişi arasında 2.999.826-2.999.946 sayıları arasında bir fark vardı, yani daha detaylı söylersem aradığınızı bulabilmek için, aradığınız kişi elinizde bulunan kişinin üstünde olması gerekiyorsa vatandaşlık numarasına (2.999.946), (2.999.936), (2.999.926), (2.999.904), (2.999,846), (2.999.836), (2.999.826) (toplam 7 seçenek) sayılarını eklemeniz gerekiyor. Çıkan sonuçları sorgulayın, mutlaka birisine ulaşacaksınız. Ama çok nadir de olsa çıkmazsa iki sayı aralığını tek tek sorgulayabilirsiniz. Aradığınız elinizde bulunan kişinin altında olacaksa çıkarma işlemi yapmalısınız. İnanın ki şaşmıyor, belki zahmetli gibi ama sonuçlarına değiyor.
Artı olarak eski tarihlerde evlenen kızlar vatandaşlık numarasına göre bizim kütükte çıkmazken; benim iki evli kız kardeşim şimdiki soy isimleri ile bizim sayısal vatandaşlık numarası sırasında çıkıyor… Az çok anladığım yeni evlenen kızların vatandaşlık numaraları kendi ailesinin serisine göre veriliyor…”
bu bilgiler alıntıdır diğer sitelerden....

Siz bu istediklerini excel tablosuna yazıp mesajı ordan mı almak isiyorsunuz yoksa verileri netten çekip mi almak istiyorsunuz.

Eğer tablodan ise tahmini verileri tabloya yazıp sorunuzu tekrar açıklayınız.

Netten ise, resim doğrulama olduğu için yapılabilirmi açıkcası benimde fazla bilgim yok.

.

Siz bu istediklerini excel tablosuna yazıp mesajı ordan mı almak isiyorsunuz yoksa verileri netten çekip mi almak istiyorsunuz.

Eğer tablodan ise tahmini verileri tabloya yazıp sorunuzu tekrar açıklayınız.

Netten ise, resim doğrulama olduğu için yapılabilirmi açıkcası benimde fazla bilgim yok.

.

verileri excelden cekecek bende 2000 tane tc var ordan cek edecek yazdığım tc yi yaptıgım örnekte tc no ad soyad olarak koydum oraya 2000 tane ve hergün artacak bir tc bankası olacak.... userformda tc numarasını girdiğimde exceldeki yazılmış olan tc lerden cek edip msgboxda bilgi verecek ahmetin babası veya kardeşi gibi excelin içine tc yazmıyorum bilincli olarak... içini boşaltıpta örnek olarak koydum.... yazılan kodu çalıştırmak için ailenizden birinin tc ile kodu çalıştırabilirsiniz....

konu benimde ilgimi çekti kendimi geliştirmek için bende takip ediyorum konuyu

Geri