• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tazminat hesabı

iyi günler

personel tazminatını hesaplarken kullanmak üzere şöyle bilgiye ihtiyacım var:

ücretlinin çalışma süresi
0 - 6ay arasında ise hücreye 14;
6 - 1,5 yıl ise 28
1.5 - 3 yıl ise 42
3 yıl ve sonrası için 56 yazılmasını istiyorum

yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
nesrin mutlu

+eğer(a1<=6;14;eğer(ve(a1>6;a1<=18);28;eğer(ve(a1>18;a1<=36);42;52)

bu formül b1 e yazılacak aylar hep ay olarak a1 girilecek.

işinizi görecektir.

Ben bu tip sorularda hep şöyle bir unisex formulü kullanmayı severim ...

Kod:
=(A1>0) * (A1<=6)*14 + (A1>6) * (A1<=18)*28 + (A1>18) * (A1<=36)*42 + (A1>36)*56

Formülleri denemedim ama mutlaka çalışır da, verilen formüllerde toplam ay hesabının bilindiği varsayılıyor. Benim merak ettiğim toplam ay nasıl hesaplanır, biraz kafa patlattım ama sanırım kafam durdu, içinden şimdilik çıkamadım.
Ã?rneğin A sütununda işe giriş tarihleri olsaydı b sutununda da toplam ayı bulup formül ona göre oluşturulsaydı daha iyi olurdu sanırım.

Benim merak ettiğim toplam ay nasıl hesaplanır

A1' de işe giriş tarihi, B1 de daha büyük bir tarih varsa ... İngilizce sürüm için :

Kod:
=DATEDIF(A1;B1;"m")

Sayın Raider, o formülü a1=01/01/1990 tarihi ve b1=26/08/2005 tarihi olduğunda toplam 8 ay çıkıyor.

Necdet bey, bende 187 çıkıyor ... :düsün:

Not:
Formulün yazıldığı hücrenin "General" olarak biçimlendirilmiş olduğunu bir kontrol edin isterseniz.

Sayın Raider, Tekrar denedim haklısınız 187 çıkıyor. daha önce b hücresine günün tarihini yazdırmıştım, sonra değiştirip (saatler çıkmasın diye) elle günün tarihini yazdıktan sonra böyle saçmalamış, yeniden yapınca sorun olmadı.
:D
Böylelikle Genel amaçlı bir fonksiyon ortaya çıkmış oldu.

Sayın nnesrin,
Bende size IF(EÐER) Formülü dışında VLOOKUP(DÜÞEYARA)'lı formülü öneriyorum, daha esnek olduğunu düşündüğümden.
İyi Çalışmalar

Necdet_Yesertener' Alıntı:
.....
Bende size IF(EÐER) Formülü dışında VLOOKUP(DÜÞEYARA)'lı formülü öneriyorum
.....

ehehee... :mrgreen:

Sanirim Nesrin hanim bu kadar yogun ilgi (cevap cesitliligi) yuzunden kroke vaziyetinde .... yarin bir ara sonucu kendisinden aliriz belki :)

Bence bu kadar cevap az. Bir de şunu ekleyelim. Fikri sizden çaldım Sayın Raider ama inanın 14 katı olması ile ilgili denemelerim olacaktı zaten. Siz yolu işaret etmiş oldunuz.

=((A1>=0)+(A1>6)+(A1>18)+(A1>36))*14

Ama bence tam unisex oldu, değil mi?

Sayın Serpily, gerçekten çok hoş olmuş. :)

Geri