• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tatil gunleri belirleme !!!

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhabalar,
Yıllık izin ile ilgili bir çalışma yapmaya çalışıyorum. Çok acil şu bilgiye ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çözüm umarım makrosuz olur..Şimdiden teşekkürler.

İki tarih düşünün;
1.tarih: 14.01.2008
2.tarih: 31.01.2008
bu iki tarih arasında kaç adet cumartesi var kaç adet pazar var. nasıl buluruz. bu tarihler dahil.
cevabın şu şekilde olması lazım cumartesi sayısı: 3 , pazar sayısı: 2

birde bu yapılabilir birşey ise, resmi tatillerin sayısını bulan bir çalışma yapabilirmisiniz. örnek: 25.10.2008 - 01.11.2008 arasında tarama yapacak ve 29.10.2008 i bulup 1 resmi gün sayısını bulacak.
umarım yapılabilir, çok lazımm..........

Merhabalar,
Yıllık izin ile ilgili bir çalışma yapmaya çalışıyorum. Çok acil şu bilgiye ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çözüm umarım makrosuz olur..Şimdiden teşekkürler.

İki tarih düşünün;
1.tarih: 14.01.2008
2.tarih: 31.01.2008
bu iki tarih arasında kaç adet cumartesi var kaç adet pazar var. nasıl buluruz. bu tarihler dahil.
cevabın şu şekilde olması lazım cumartesi sayısı: 3 , pazar sayısı: 2

birde bu yapılabilir birşey ise, resmi tatillerin sayısını bulan bir çalışma yapabilirmisiniz. örnek: 25.10.2008 - 01.11.2008 arasında tarama yapacak ve 29.10.2008 i bulup 1 resmi gün sayısını bulacak.
umarım yapılabilir, çok lazımm..........

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

çok güzel bir çalışma oldu, çok teşekkürler. yaa bilmek ne güzel şey. maşallah nazar değmesin..

Sn.Yurttas arkadasımız sorun ile ilgili cozum bulmustu. Dosyaya iki adet değer girerken; 24.09.2009 ve 30.11.2009 girdiğimde ve indisi 1 girdiğimde pazar gün sayısı 10, cumartesi sayısı da 10 çıkıyor. Rica etsem Sn.Yurttas veya bir baska arkadas bakabilir mi?
Tesekkurler.

Ekli dosyalar

Sn.Yurttas arkadasımız sorun ile ilgili cozum bulmustu. Dosyaya iki adet değer girerken; 24.09.2009 ve 30.11.2009 girdiğimde ve indisi 1 girdiğimde pazar gün sayısı 10, cumartesi sayısı da 10 çıkıyor. Rica etsem Sn.Yurttas veya bir baska arkadas bakabilir mi?
Tesekkurler.

Kaç çıkması lazım?

.

cumartesi 1
pazar 1 olarak çıkması lazım.

hocam kusura bakmayın, yanlış bakmışım. biran panik oldum da :))
iyi çalışmalar.

Arkadaşlar, Bu örnekte değişken olarak c27 dan, ve d27 dan başlayan yerlere girilecektir (sarı olan yerler). Diğer bilgilerin otomatik olarak gelmesini rica ediyorum. Makrosuz olursa süper olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İllada makrolu olacaksa diğer sayfalarada uygulayabilirmisiniz. Makro bilgim hiç yok.
Saygılar.

Ekli dosyalar

gönderdiğim dosyadaki işlemi anlatmaya çalışayım.
c28 ve d28 e yazılan tarihler b5 ve c5 e gelecek, hesaplamalar ile m5 ve m6 değeri e28 f28 e gidecek, ayrıca h8 de g28 e gidecek.

daha sonra c29 ve d29 a değer girdiğimde artık değerler otomatik yerlerine gidecek.
teşekkürler.

teşekkürler yurttaş. I2 J2 K2 hücreleri alternatif formüller mi?h2 hücresi nin dışında diğer sütunlardaki formüller alternatif mi

Geri