• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihten ay seri numarası alma

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2013 İNGİLİZCE/TÜRKÇE
MERHABA ARKADAŞLAR,

Yazdığımız tarihlerden ay seri numaralarını alırken bize sadece 1 ila 12 arasında veriyor. Ufak bir değişiklikle örneğin 01/01/2016 ise 1,2016 şubat ise 2, 01/01/2017 ise 13,şubat 2017 ise 14 yazmasını nasıl sağlayabilirim? 2017 yılına geçtiğinde 1 değilde 13 olarak devam etsin istiyorum.

Aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=AY(A1)+EĞER(YIL(A1)>2016;(YIL(A1)-2016)*12;0)

Merhaba.

Değişik bir istek, işlem sonucunu ne için kullanacaksınız belli değil.
Sonucu yine tarih verisi olarak mı kullanacaksınız net değil.
Ancak aşağıdaki formül ile istediğiniz sonuç elde edilebilir.
(Tarih verisinin A1 hücresinde olduğunu varsaydım
Hücreye, 30.11.2015'den sonraki bir tarihin yazılması gerekir.
)
Kod:
=ETARİHLİ("30.11.2015";A1;"m")+(YIL(A1)/10000)

Merhaba.

Değişik bir istek, işlem sonucunu ne için kullanacaksınız belli değil.
Sonucu yine tarih verisi olarak mı kullanacaksınız net değil.
Ancak aşağıdaki formül ile istediğiniz sonuç elde edilebilir.
(Tarih verisinin A1 hücresinde olduğunu varsaydım
Hücreye, 30.11.2015'den sonraki bir tarihin yazılması gerekir.
)
Kod:
=ETARİHLİ("30.11.2015";A1;"m")+(YIL(A1)/10000)

Ömer bey şöyle anlatıyım. Siparişleri işlediğim bir liste var. Örneği ekte gönderiyorum. Bunları genel durum listesine yollarken vade tarih kodu ay seri numarasına göre yolluyor. grafiğe aktarabilmek için bu tarz birşey yaptım. Ancak ödemeleri alma kısmında grafiğe yansırken 2017 nin 1. ayına dönünce bir döngü oluştu grafikte ben bunu 2017nin 1. ayı seri nosu 13 olarak görsün istiyorum. örneğe bakarsanız anlatmamdan daha iyi anlayabilirsiniz. biraz kafa karıştırıcı konuşmuş olabilirim çünkü :)

Ekli dosyalar

VERdiğim formülü deneyerek vermiştim. A1 hücresinde 28/09/2016 gibi bir tarih olduğunda formül düzgün olarak çalışmaktadır. Bahsetttiğiniz hatanın oluşması için formülde kullandığınız hücrede (benim formülümdeki A1 hücresi) sayısal bir tarih değil metin ifadesi kullanılmış olabilir.

verdiğim formülü deneyerek vermiştim. A1 hücresinde 28/09/2016 gibi bir tarih olduğunda formül düzgün olarak çalışmaktadır. Bahsetttiğiniz hatanın oluşması için formülde kullandığınız hücrede (benim formülümdeki a1 hücresi) sayısal bir tarih değil metin ifadesi kullanılmış olabilir.

yusuf bey,

yardımınız için çok teşekkür ederim. Dikkatimden kaçmış formulu yazdığım kısım tarih olarak kalıyormuş. Gayet başarılı şekilde çalışıyor.

Geri