• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihsel sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım ekli çizelgemde
veriler B2:B10 arasında tarihsel veriler (karışık sırada)
istek 1 (D2 den başlayarak B2:B10 arasındaki tarihleri küçükten büyüğe sıralama)
istek 2 (F1 shücresine başlangıç tarihi F10 hücresine bitecek tarihi yazıp B2:B10 arasındaki tarihsel verileri bu başlangıç bitiş tarih kriterine göre küçükten büyüğe sıralanması)

bunlara benzer eski çizelgelerim sizlerden cevaplı dosyalarım hardd,iskten kaybolduğu için yine yardımlarınıza ihtiyaç duyuyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sorunuz fonksiyonlar başlığında olmasına karşın, VBA ile yanıtlamaya çalıştım. İlk isteğinizi aşağıdaki kod yapar.
Kod:
Sub BenzersizSırala()
ss = 2
For i = 2 To 10
    If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(i, "B"), Cells(10, "B")), Cells(i, "B")) = 1 Then
        Cells(ss, 4).Value = Cells(i, 2).Value
        ss = ss + 1
    End If
Next i
Range("D2:D10").Sort Key1:=[D2], Order1:=1
End Sub
İkinci isteğinize verdiğiniz örnek ise anlaşılamadı.
Şöyle ki; İstenilen2 başlığı altında iki tane 01.08.2013 tarihi var. B sütununda ise bir tane? Buna karşın B sütununda üç tane 04.08.2013 tarihi varken İstenilen2 başlığı altında bir tane 04.08.2013 tarihi var. Belirtilen iki tarih arasında kalan tüm tarihler mi listelenecek? Yoksa her tarih bir kez mi listelenecek? Bu çelişki anlaşılamadığı için ikinci isteğiniz yanıtlanamadı.

selam,
alternatif olarak , yardımcı kolonlar ve formüllerle yapılmaya çalışılmış örnek ektedir..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
çözümler için teşekkür ederim
bo soruyu sprma nedenim
1998-2012 arası yaklaşık 5000 den fazla veriyi bir liste halinde yazdıktan sonra listede hangi tarihlerde hareket olmuşsa onları buldurmak küçükten büyüğe doğru sıralamak

bu sıralama önemli bunu hocalarımdan öğrendiğim yöntemler yapsamda daha kısa olan yollarla yapmak zorundayım dosyam çok kalabalık

daha sonra tarihler süzüldükten sonra başka bir sekmeye bir çizelge içine örneğin A1 hücresine 10.05.2001 A31 hücresine ise 11.05.2001 yazıcam (tam 1 ay arası) 31 satırlık bir çizelge
eğer bu arada maksimuma göre düşünürsek (10-11-12.......0-1,......8-9-10) tüm günler sıralancak ve ben istediğim verileri topla.çarpımdan sayıları çekebilcem sayabilcem

10.01.2001-11.05.2001 yazdığımda altlata bulunan tarihler üç dört tanede olabilir.
ben en genel anlamda yapacaklarımı formüle etmek öğrenmek istiyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.

sayın sakman 26 örneklemeleriniz çok alternatifli çok güzel anlatımlı çok teşekkür ederim
RANK formülünün basitten zora doğru uygulamalarını anlatan dosyalar ekleyebilirmisiniz siz ve sayın hocalarım.

selam,
sitede , özellikle excel dershanesinde çok güzel , anlatımlı örnekler var. Ben sıralama ile örnek bir dosya ekliyorum. Bu da dershaneden alıntıdır.
Kolay gelsin...

Son düzenleme:
arşivlerimden bazılarını kaybetmiştim tekrar arşivleme zamanı teşekkür ederim.

Geri