• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihleri sort et

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar,
siteye yeni üye oldum ve yapmak istediğim konuyu araştırdım,yakın konular var ama çözemedim.Yardımcı olacağınızı düşünüyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

a kolonuna 12.10.2001 vb gibi alt alta tarihler yazıyorum,ancak 2002, 2003 vb de yazıyor.
b ve c kolonuna TL karşılığı rakamlar yazıyor.
A,B ve Ckolonlarını toptaseçtikten sonra A kolonunda önce yıl, sonra ay ve sonra gün olmak üzere sort ettiğimde sadece gün değerlerini baz alarak sort ediyor, ay ve yıl kısmı karışık geliyor, ancak B ve C kolonundaki rakamlar doğru geliyor.
Tarih yazmada acaba aralara nokta(.) koyduğum içinmi sorun çıkarıyor?çok veri olduğu için noktadan / hale getiremiyorum.
Sizden ricam bu sort etme işini nasıl yapabilirim?

Tekrar teşekkürler,

Karam3154

Merhaba,

Bahsettiğiniz sorun, "." ayraçlarını elle verdiğinizden kaynaklanıyor olabilir.

Bir hücreye tarih yazmadan önce;
- Hücre biçimini "Tarih" ayarlayın.
- İçinde bulunulan yıl için ör: 3-3 "ENTER" ya da 3/3 "ENTER"
- Eski bir yıl veya gelecek bir yıl içinse ör: 3-3-11 "ENTER" ya da 3/3/11 "ENTER"

Kolonda tarihe göre sort etme

Arkadaşlar, ilginize teşekkürler. Size ek de dosyayı gönderiyorum.1 ci kolonda tarih olup 2 ci ve 3 cü kolonda rakamlar bulunmaktadır(ancak bazı satırlarda veri yoktur).Ben 1 ci kolonda çok sayıda **/**/**** şeklinde değişik yıllara ait tarihi en düşükten(önce yıl,sonra ay, en son tarihi dikkate alarak) itibaren sort etsin istiyorum.Bunun için düğme yaratıp makro yazmak istedim ama olmadı, başka çözümde varmı bilemiyorum. Sizden ricam bana yardımcı olmanız.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Karam54

Ekli dosyalar

Geri