• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihler arasında mı kontrolü

Excel Vers. ve Dili
Windows 2011 TR
MS Office 365 TR - 64bit

VBA, Selenium ve VBS
Anlatılması çok zor.Dosyayı yükledim ve içinde anlatmaya çalıştım.
Kısaca şöyle anlatayım. örneğin Ahmet için Sayfa2 de;
Ahmet 01/01/2016 - 15/01/2016
Ahmet 18/3/2016 - 30/05 /2016
...
...
başlama ve bitiş tarihleri var.
---------------------------------------------------
Sayfa1 de A sütununda 1/1/2016 dan 31/12/2016 ya kadar sıralı tarih var
Bu tarihin karşısına B sütununun her hangi bir satırına Ahmet yazdığımda,
örneğin 25/03/2016 tarihin karşısına Ahmet yazdım ise C sütunda Doğru yazsın.
yada 20/01/2016 nın, yada 5/6/2016 tarihin karşısına Ahmet yazar isem yanlış yazsın.
---------------------------------------------------
Bu işlemin mümkünse formül ile yada fonksiyonlar ile yapılmasını istiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki dizi formülünü dener misiniz?
Formülü C2 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

Dizi formülü hücreye ENTER ile değil, CTRL+SHIFT+ENTER ile girilmelidir.
Doğru yapmışsanız formül, -kendiliğinden- {....} gibi farklı parantez arasına alınır.

.
Kod:
[COLOR="Blue"]=EĞERHATA(VE(A2>=İNDİS(Sayfa2!$B$1:$C$4;KAÇINCI($A2;EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$4=$B2;EĞER(Sayfa2!$B$1:$B$4<$B2;Sayfa2!$B$1:$B$4));1);1);A2<İNDİS(Sayfa2!$B$1:$C$4;KAÇINCI($A2;EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$4=$B2;EĞER(Sayfa2!$B$1:$B$4<$B2;Sayfa2!$B$1:$B$4));1);2));"")[/COLOR]

Son düzenleme:
Merhaba.

Doğru yapmışsanız formül, -kendiliğinden- {....} gibi farklı parantez arasına alınır.

.
Kod:
[COLOR="Blue"]=EĞERHATA(VE(A2>=İNDİS(Sayfa2!$B$1:$C$4;KAÇINCI($A2;EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$4=$B2;EĞER(Sayfa2!$B$1:$B$4<$B2;Sayfa2!$B$1:$B$4));1);1);A2<İNDİS(Sayfa2!$B$1:$C$4;KAÇINCI($A2;EĞER(Sayfa2!$A$1:$A$4=$B2;EĞER(Sayfa2!$B$1:$B$4<$B2;Sayfa2!$B$1:$B$4));1);2));"")[/COLOR]

Şuan dışarıdayım. En kısa zamanda bakacağım. Cevap için çok teşekkür ederim.

selam,
alternatif olarak
C2 hücresine yazılmak üzere

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$A$2:$A$1000=$B2)*(Sayfa2!$B$2:$B$1000<=$A2)*(Sayfa2!$C$2:$C$1000>$A2))=1;"DOĞRU";"")

formülünü de kullanabilirsiniz. YANLIŞ yazmak yerine BOŞ bırakacaktır.

Sizin dokumandan hareketle ve yukarıdaki formülün de kullanımıyla genelleştirek hazırlamaya çalıştığım dokuman ektedir. İncelersiniz...

link : http://s2.dosya.tc/server2/xgtvee/Personel_GorevSure.rar.html

Teşekkürler

Merhaba.

.
Kod:

Sayın Ömer BARAN bey çok teşekkür ederim. ellerinize sağlık. tam istediğim gibi. Harikasınız.
Sayın, sakman26; sizin dosyanızı da inceledim. Şu an sorumun karşılığı olmasa da yarınlar da bir ışık olacağına eminim. size de çok teşekkür ederim. bir hayli emek var. ellerinize sağlık.

Sayın Ömer BARAN bey çok teşekkür ederim. ellerinize sağlık. tam istediğim gibi. Harikasınız.
Sayın, sakman26; sizin dosyanızı da inceledim. Şu an sorumun karşılığı olmasa da yarınlar da bir ışık olacağına eminim. size de çok teşekkür ederim. bir hayli emek var. ellerinize sağlık.
Estağfurullah, iyi günler dilerim.

Geri