• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihler arasında karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016
Arkadaşlar merhaba veteriner hekim olarak kamuda çalışmaktayım. Hayvan sevkleri için bazı koşullar gerekmekte bununla ilgili sistemlerimiz son onay ekranında tespiti gerçekleştiriyor. Tabi bu süreçte hata olduğunda tüm işlemleri baştan yapmak gerekiyor. Bununla ilgili bir excel hazırladım fakat formül gerekiyor.

Koşullar:
1-Şap aşısı bugün tarih sütunu itibariyle geçmişte en geç 6 ay önce yapılması gerekmektedir.
2-Şap aşısı yapıldıktan sonra en erken 21 gün sonra hayvana sevk verilir.
3-Çiçek aşısı bugün tarih sütunu itibariyle geçmişte en geç 1 yıl önce yapılması gerekmektedir.
4-Çiçek aşısı Yapıldıktan sonra en erken 30 gün sonra hayvana sevk verilir.

Tablo:
BvbXPG.jpg

Soru: Uygun sevk tarihi yukarıdaki koşullara göre nasıl bir formül yazabilirim?
Koşullara göre E-F-G-H Sütunlarında sevke uygun tarihleri hazırladım. Uygun tarihi ile bugün tarihi arasında yukarıdaki koşullara kıyas yapılarak bu tarihler arasından uygun tarih seçmek.

Son düzenleme:
Merhaba.

Verdiğiniz bağlantı adresinde malesef zararlı program uyarısı alınıyor ve
CHROME, eklenen belgeyi indirme işlemini durduruyor.

İsterseniz örnek belgeyi, başka bir dosya yükleme sitesine yükleyerek erişim adresini tekrar paylaşın.
(cevabımın altındaki İMZA bölümünde belirttiklerimden biri olabilir)
.

Merhaba.

Ekteki belgeyi inceleyiniz, kontrol ediniz.
Belgeye buradan da erişebilirsiniz. Belge yenilendi ( 15.01.2017 14:43 )
.

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim. Harika olmuş.
Çiçek aşısının 1 yıl içerisinde yapılmış şartında değişiklik olursa hangi formülde değişiklik yapmam gerekir?

1 yıl olarak yönetmelikte geçen şu ibareden dolayı dedim ki bu ibarede değişiklik olacak:

ÇİÇEK AŞISI; Sevk edilecek sığır cinsi hayvanlarda, 01 Haziran 2016 tarihinden sonra, 01 Ocak 2016 ile 01 Haziran 2016 tarihleri arasında aşılanmamış hayvanlar, koyun keçi çiçek aşısı yapıldıktan 30 gün sonra sevk edilecektir. Hiç aşılanmamış sığır cinsi hayvanlar, koyun keçi çiçek aşısı yapıldıktan 30 gün sonra sevk edilecektir.

Bunu uygulayabilir miyiz?

Tekrar merhaba.

Önceki cevabımın ekindeki belgeyi,
-- formüllere esneklik kazandıracak,
-- istediğniz yönteme göre hesaplama yapılacak şekilde
yeniledim.

#5 numaralı cevap ekindeki belgeyi tekrar indirerek kontrol ediniz.
.

Geri