- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Excel 2016
Arkadaşlar merhaba veteriner hekim olarak kamuda çalışmaktayım. Hayvan sevkleri için bazı koşullar gerekmekte bununla ilgili sistemlerimiz son onay ekranında tespiti gerçekleştiriyor. Tabi bu süreçte hata olduğunda tüm işlemleri baştan yapmak gerekiyor. Bununla ilgili bir excel hazırladım fakat formül gerekiyor.
Koşullar:
1-Şap aşısı bugün tarih sütunu itibariyle geçmişte en geç 6 ay önce yapılması gerekmektedir.
2-Şap aşısı yapıldıktan sonra en erken 21 gün sonra hayvana sevk verilir.
3-Çiçek aşısı bugün tarih sütunu itibariyle geçmişte en geç 1 yıl önce yapılması gerekmektedir.
4-Çiçek aşısı Yapıldıktan sonra en erken 30 gün sonra hayvana sevk verilir.
Tablo:
Soru: Uygun sevk tarihi yukarıdaki koşullara göre nasıl bir formül yazabilirim?
Koşullara göre E-F-G-H Sütunlarında sevke uygun tarihleri hazırladım. Uygun tarihi ile bugün tarihi arasında yukarıdaki koşullara kıyas yapılarak bu tarihler arasından uygun tarih seçmek.
Koşullar:
1-Şap aşısı bugün tarih sütunu itibariyle geçmişte en geç 6 ay önce yapılması gerekmektedir.
2-Şap aşısı yapıldıktan sonra en erken 21 gün sonra hayvana sevk verilir.
3-Çiçek aşısı bugün tarih sütunu itibariyle geçmişte en geç 1 yıl önce yapılması gerekmektedir.
4-Çiçek aşısı Yapıldıktan sonra en erken 30 gün sonra hayvana sevk verilir.
Tablo:
Soru: Uygun sevk tarihi yukarıdaki koşullara göre nasıl bir formül yazabilirim?
Koşullara göre E-F-G-H Sütunlarında sevke uygun tarihleri hazırladım. Uygun tarihi ile bugün tarihi arasında yukarıdaki koşullara kıyas yapılarak bu tarihler arasından uygun tarih seçmek.
Son düzenleme: