• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihin belirli kısmını yan hücreye alma

Excel Vers. ve Dili
2010 Eng.
Arkadaşlar merhaba,

gg.aa.yyyy formatlı bir tarihin sadece yyyy kısmını yan hücreye almak istiyorum.

Örnek;

A1 hücresinde 01.01.2013 var ise;
B1 hücresine 2103 kısmını almak gerek.

Tarihi = ile yan hücreye alıp, formatını yyyy olarak değiştirip çözümlediğimde; B1 hücresini kullanarak başka bir hücreye formül oluşturamıyorum. Formatı değiştirerek değil, bir fonksiyon ile halletmeliyim..

MID ve LEFT/SEARCH veya RIGHT/SEARCH fonksiyonlarını da ben yapamadım sanırım..

2010 Eng. kullanıyorum.
Teşekkürler..

Merhaba,

Kod:
=YIL(A1)

işinizi görür mü?
Not: Formülün ingilizce karşılığı da YEAR olsa gerek.

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Tarihin ay kısmını =month() ile yan hücreye alıyorum fakat formatını değiştiremiyorum.

Örneğin; 14.03.2013 tarihinin ay kısmını yan hücreye alıyorum "3" yazıyor, formatını değiştiriyorum "Mart" yazması gerekirken "Ocak" yazıyor.

Çözümü var mıdır?

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Tarihin ay kısmını =month() ile yan hücreye alıyorum fakat formatını değiştiremiyorum.

Örneğin; 14.03.2013 tarihinin ay kısmını yan hücreye alıyorum "3" yazıyor, formatını değiştiriyorum "Mart" yazması gerekirken "Ocak" yazıyor.

Çözümü var mıdır?

,

Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"aaaa")

ŞeklindeE...

"Mart" yazması gerekirken yine "Ocak" yazıyor.

Zaten Formatını değiştirmemle, =text() fonksiyonunu kullanmam aynı şey değil mi?

"Mart" yazması gerekirken yine "Ocak" yazıyor.

Zaten Formatını değiştirmemle, =text() fonksiyonunu kullanmam aynı şey değil mi?

.

Bu ifadenizden bir şey anlayamamakla birlikte, eğer biçimlendirmeden yapmak istiyorum derseniz:

İngilizce:

Kod:
=LOOKUP(MONTH(A1);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12};{"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık"})

Kod:
=CHOOSE(MONTH(A1);"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık")

Türkçe:

Kod:
=ARA(AY(A1);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12};{"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık"})

Kod:
=ELEMAN(AY(A1);"Ocak";"Şubat";"Mart";"Nisan";"Mayıs";"Haziran";"Temmuz";"Ağustos";"Eylül";"Ekim";"Kasım";"Aralık")

.

Geri