• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihi metine cevirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eses7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
17.01.1965 bunu nasıl aynı görüldüğü gibi metine çevirebilirim?

Merhaba,

Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa.yyyy")
=TEXT(A1;"gg.aa.yyyy")

BEN excel çalışma sayfasında personelin doğum tarihi var. Hücreye tarih formatında girilmiş.
Bunları metin olarak biçimlendirmek istiyorum.
=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa.yyyy")
DEYİNCE FORMULDE HATA VAR DİYOR

Dosyanızı görmek gerek. Ne yaptığınızı bilmeden yorum yapmak çok zor. Örnek dosya gönderiniz ve ne yapmak istediğinizi de anlatınız.

Tarih neden metne dönüştürülür onu da anlamadım, metin içinde kullanacaksanız o başka tabi.

Ayrıca ofisinizin dili de belirtmediğiniz için hem Türkçe hem İngilice önermiştim. İngilizce yi denediniz mi?

mirim elimde personel listesi var. excel çalışma sayfasında. Doğum tarihi bilgileri hücrelere tarih formatında girilmiş.
Ben bu listeyi accese alacağım. mdb ye. MDB de doğum tarihi ile ilgili kısım metin olarak öngörülmüş. Bende excelde doğum tarihlerini metne cevirip accese almak istiyorum.

mirim elimde personel listesi var. excel çalışma sayfasında. Doğum tarihi bilgileri hücrelere tarih formatında girilmiş.
Ben bu listeyi accese alacağım. mdb ye. MDB de doğum tarihi ile ilgili kısım metin olarak öngörülmüş. Bende excelde doğum tarihlerini metne cevirip accese almak istiyorum.

metneçevirmek istediğiniz tarih gün olarak mı çıksın istiyorsunuz
pazartesi, salı, çarşamba vs.. gibi mi?

E bizde formülü verdik neden kullanamıyorsunuz?

Geri