• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe Gün Ekleme

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
İyi Akşamlar Arkadaşlar

Ekli Dosyada ki çalışmada mevcut makroya sizlerin usta elleri ve akılları ile ilaveler yapılması halinde dosyamda almak istediğim verileri anlatmaya çalıştım. Makroda yapacağınız düzenlemeler ile bana yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Deneyiniz.
Kod:
Sub tarih_belirle()
x = WorksheetFunction.CountA(Range("b:b"))
For i = 1 To x
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & i), Cells(i, "a")) = 1 Then
mv = 0
End If
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & i), Cells(i, "a")) >= 1 Then
mv = Cells(i, "C") + mv
End If
Cells(i, "d") = Cells(i, "b").Value + mv ' Cells(i, "c").Value
Next
End Sub

Tarihe gün ekleme

Sayın Vardar07 Merhaba

Göndermiş olduğunuz makro tam istediğim gibi olmuş Çok Teşekkür ederim. Sizden bir iki dokunuş daha rica edeceğim.

* Makro otomatik çalışabilirmi ? (dosyada açıklama yapmaya çalıştım.)
* Tabloyu üst satırdan veya ilk sütundan itibaren satırlar ve sütunlar açtığımda makroyu yeniden düzenleme yapmadan çalışmasını sağlayabilirmiyiz.?
* Dosyada da göreceğiniz gibi araya ilave edilen sütundaki sayı kadar sadece o satırın tarihini değiştirmek istiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Yeni tablonuza göre aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Diğer kolon ekleme işinde her seferinde kodlardaki (kırmızılı yerleri) kolon isimlerini değiştirmeniz gerekir
Kod:
Sub tarih_belirle()
x = WorksheetFunction.CountA(Range([COLOR="Red"]"b:b"[/COLOR]))
For i = 1 To x
If WorksheetFunction.CountIf(Range("[COLOR="Red"]A1:A[/COLOR]" & i), Cells(i, "[COLOR="red"]a[/COLOR]")) = 1 Then
mv = 0
End If
If WorksheetFunction.CountIf(Range("[COLOR="red"]A1:A[/COLOR]" & i), Cells(i, "[COLOR="red"]a[/COLOR]")) >= 1 Then
If Cells(i, "[COLOR="red"]D[/COLOR]") <> "" Then
mv = mv + Cells(i, "[COLOR="red"]C[/COLOR]") + Cells(i, "[COLOR="red"]D[/COLOR]")
Cells(i, "[COLOR="red"]e[/COLOR]") = Cells(i, "[COLOR="red"]b[/COLOR]").Value + mv
mv = mv - Cells(i, "[COLOR="red"]D[/COLOR]")
Else
mv = mv + Cells(i, "[COLOR="red"]C[/COLOR]")
Cells(i, "[COLOR="red"]e[/COLOR]") = Cells(i, "[COLOR="red"]b[/COLOR]").Value + mv
End If
End If
Next
End Sub

Sayın Vardar07 İyi akşamlar

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Elinize aklınıza sağlık.

Sanırım Sadece Makronun Otomatik çalışma (veri girildiğinde tarihin değişmesi) ni erteledik galiba yerine buton ile çözüm bulacağız sanırım.
tekrar teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

Tarihe gün ekleme

Sayın Vardar07 merhaba

Hoşgörünüze sığınarak Sizden son bir şey daha rica edeceğim.

Dosyada da anlatmaya çalıştığım üzere,
Dosyadaki mevcut makroya ilave edilerek
* B sütunundaki tarihlere önce 1 yıl ekleyip sonrasında C sütunundaki günleri de toplayarak D sütununda E sütunundaki (örnek) tarihleri görmek istiyorum.

Yardımınızı rica ederim.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri