• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe göre toplam alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saydn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar, forumlarda aradım ama istediğim veya uygulayabileceğim tarzda bir örneğe rastlamadığım için yardımınızı rica edeceğim, sorunum şu bir sütunda çek vadeleri sıralanmakta ve karşsında miktarları yazmakta istediğim formül her ayın çek toplamını bularak ilgili hücreye yazması. örnek dosyada daha açık görebilirsiniz.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

I6 :

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY($A$3:$A$65)=AY(H6))*($D$3:$D$65))
=SUMPRODUCT((MONTH($A$3:$A$65)=MONTH(H6))*($D$3:$D$65))

H6 Hücre Formatı :

Kod:
aaaa yyyy

I6 hücrenize

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(AY($A$3:$A$100)=SATIRSAY($I$6:I7))*($D$3:$D$100))

yazıp aşağı doğru çekiniz.

etopla ile yapilmis ornek.....

ilgilenen arkadaşların tümüne çok teşekkür ederim, değişik yöntemleri görerek çözüme ulaşmak gerçekten çok işime yaradı hepinize tekrar çok teşekkür ederim.

Bende yaptım boşa gitmesin.
Yalnızca J6 hücresindeki yıla aiat verileri sorgular.

Merhaba
E kolonunda yazılacak firmalar üzerinden aylık toplam tablosu almak istersek, örneğin A firmasının aylık toplamlarını görmek istersek buna göre formülü yazabilirseniz sevinirim.

Ekteki dosyadaki gibi mi ?

Son düzenleme:
Evet o dosya üzerinden A firmasının Şubat Toplamı mesela.

rica ederim
iyi çalışmalar...

Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz. İstediğiniz bumu?

sayfa başında verdiğim örneği sn.ali beyin formülünü kullanarak düzenledim, sn.ex48 sizin dediğiniz şekilde firmaların ay toplamını alacak bir formül benim de oldukça işime yarar.. ali beyin formülünü uyarlamaya çalıştım ama başarılı olamadım:hihoho:

I22 hücrenize

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(AY($A$3:$A$69)=SATIRSAY(I$21:$I22))*($E$3:$E$69=I$21);($D$3:$D$69))

yazıp sağa ve aşağı çekerek tablonuz doldurunuz.

Ne diyelim ustalara saygı düşer bizden, emeğinize, bilginize, inceliğinize çok teşekkür Sn.Ali..

Geri