• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe göre ekiplerin bölgelerini değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhabalar;
Elimde bir ekip listesi var ve ben bu ekipleri tarihe göre bölgelerini değiştirmek istiyorum. ekteki örnek dosyada;
1- "TÜM GRUP KODLARI" sayfasında her ismin önünde K1, K2, K3... gibi kodlar var.
2- "ŞABLON" sayfasında ise herhangi bir yere kod değerini yazdığımda bana karşılığı olan isim ve yanında bulunan verileri vermektedir.
3- "SIRALAMA" sayfasında sol tarafta bulunan tarihlere ve üst tarafta belirtilen bölge (A1, A2, B1, B2...gibi) isimlerine göre kodlar yazılmıştır.
4-Şimdi benim istediğim ise "ŞABLON" sayfasında bulunan sağ üst köşeden tarihi değiştirince, "SIRALAMA" sayfasında tarihe ve bölgelere göre sıraladığım kodlar, "ŞABLON" listesindeki karşılığı olan bölgeye kod olarak ( K1, K2 gibi) yansımasıdır.

örnek olarak şuan "ŞABLON" sayfasına kodlar bölgelere el ile girilmiş ve karşılığında isimler çıkmıştır.

Yukarıda anlatmış olduğum ekipleri tarihlere göre farklı bölgelerde görevlendirme konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Not: aynı işlemi düşeyara ile yaptım ancak, tarih değişince kod değişiyor fakat kodun karşılığı olan isim değişmiyor. O yüzden düşeyara yerine bunun ile ilgili kod yazılabilir mi...

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Düşeyara ile neden yapamadığınızı anlayamadım.

TÜM GRUP KODLARI nda bir düzenleme yaptım. Bu şekli ile dosyanız ekte. İnceleyiniz.

Soykan

Ekli dosyalar

Düşeyara ile neden yapamadığınızı anlayamadım.

TÜM GRUP KODLARI nda bir düzenleme yaptım. Bu şekli ile dosyanız ekte. İnceleyiniz.

Soykan

Cevabınız için teşekkür ederim, ben ilk önce sizin gibi düşeyara ile yapmıştım ama sonra baktım ki çektiğim verilerin font ve dolgu renkleri buraya yansımıyor. o yüzden "şablon" sayfasında kod değerini yazınca yanına otomatik olarak hücre içeriği ile birlikte veriler gelmektedir.
sadece kodları tarih sıralamasından düşeyara ile çektim oda olmadı, bu sefer ilk tarihte değeri yansıtıyor, tarih değiştirince ise kod değeri değişmesine rağmen isimler değişmiyor.
Bu nedenlerden dolayı bunun için bir yol varmıdır.

Gönderdiğim dosyayı incelediniz mi?
Soykan

evet inceledim ama düşeyara olmadı.

örnek olarak şablon sayfasına el ile "sıralama" sayfasındaki (K1, K2..) kodlarından birisini girin ve sonra yanında veriler otomatik gelecektir,
daha sonra burada olduğu gibi bu el ile girdiğiniz kodu ben sağ üstteki tarihe bağlayarak "Sıralama" sayfasından çekmek istiyorum. sıralama sayfasındaki kodları tarihe göre çekince sonuç olarak yine el ile girmiş gibi kodun yanına değerleri yansıtsın.

Son düzenleme:
Bence düşeyara formülünde bir hata yapıyorsunuz. Dediğiniz gibi dosyayı düzenleyip yollarmısınz. O şekilde dosyanıza bakayım.

Bence düşeyara formülünde bir hata yapıyorsunuz. Dediğiniz gibi dosyayı düzenleyip yollarmısınz. O şekilde dosyanıza bakayım.

Örnek olarak "Şablon" sayfasında A7, A10 arasını yani dörtlü isimleri düşeyara ile yaptım. Sağ üst köşeden tarihi değişince kodlar değişiyor ama maalesef kodun değeri olan isim değişmiyor.

Ekli dosyalar

Dosyanıza baktım. Ya ben tam anlayamıyorum ya da anlatamıyorum.

TÜM GRUP KODLAR sayfasını benim gönderdiğim dosyadaki gibi düzenleyin ve düşeyara ile aratın.

Dosyayı tekrar yolluyorum.

Ekli dosyalar

Dosyanıza baktım. Ya ben tam anlayamıyorum ya da anlatamıyorum.

TÜM GRUP KODLAR sayfasını benim gönderdiğim dosyadaki gibi düzenleyin ve düşeyara ile aratın.

Dosyayı tekrar yolluyorum.

Sizin yaptığınız uygulamayı denemiştim, ancak bu şekilde yaptığımızda kodlar ve bağlı olduğu isimler tarihe göre değişiyor ama isimlerin hücre dolgu rengi ve font rengi TÜM GRUP KODLARI sayfasındaki gibi aynen yansımıyor, benim istediğim hücre içeriğini renkleri ile beraber çekmek.

Merhabalar;
Elimde bir ekip listesi var ve ben bu ekipleri tarihe göre bölgelerini değiştirmek istiyorum. ekteki örnek dosyada;
1- "TÜM GRUP KODLARI" sayfasında her ismin önünde K1, K2, K3... gibi kodlar var.
2- "ŞABLON" sayfasında ise herhangi bir yere kod değerini yazdığımda bana karşılığı olan isim ve yanında bulunan verileri vermektedir.
3- "SIRALAMA" sayfasında sol tarafta bulunan tarihlere ve üst tarafta belirtilen bölge (A1, A2, B1, B2...gibi) isimlerine göre kodlar yazılmıştır.
4-Şimdi benim istediğim ise "ŞABLON" sayfasında bulunan sağ üst köşeden tarihi değiştirince, "SIRALAMA" sayfasında tarihe ve bölgelere göre sıraladığım kodlar, "ŞABLON" listesindeki karşılığı olan bölgeye kod olarak ( K1, K2 gibi) yansımasıdır.

örnek olarak şuan "ŞABLON" sayfasına kodlar bölgelere el ile girilmiş ve karşılığında isimler çıkmıştır.

Yukarıda anlatmış olduğum ekipleri tarihlere göre farklı bölgelerde görevlendirme konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Not: aynı işlemi düşeyara ile yaptım ancak, tarih değişince kod değişiyor fakat kodun karşılığı olan isim değişmiyor. O yüzden düşeyara yerine bunun ile ilgili kod yazılabilir mi...

Saygılarımla.

arkadaşlar acil lütfen yardım!!!

Geri