• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe göre aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ekteki dosyamda veri sayfasından tarihe göre rapor almak istiyorum. Örneğin 19.05.2010 veya 30.10.2010 tarihlindeki verileri rapor sayfasına aktarmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İyi bayramlar.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar ekteki dosyamda veri sayfasından tarihe göre rapor almak istiyorum. Örneğin 19.05.2010 veya 30.10.2010 tarihlindeki verileri rapor sayfasına aktarmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İyi bayramlar.

eki incelermisin
ben formül ile yaptım
E1 hücresine ilk tarihi
F1 hücresine ikinci tarihi yazın
G1'deki formülü silmeyiniz.
Sarı olan bölümdeki formüller Dizi formülüdür. ( dizi formülü hücreye formül girildikten sonra ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır. )

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz..

Kod:
Sub Aktar()
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet
Set S1 = Sheets("Veri")
Set S2 = Sheets("Rapor")

S2.[A:D].Clear
    S1.Columns("A:D").AdvancedFilter xlFilterCopy, S1.[J1:J2], S2.[A1]

Set S1 = Nothing: Set S2 = Nothing
End Sub
.

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için çok teşekürler hocalarım. Ekteki dosyada her zaman veri değilde ayrı, ayrı sayfalardan tarihe göre aktarma olurmu. Örneğin Ali Sayfasından veya İsa sayfasından ve bu isimler devamlı çoğalacaktır. Aktarma yapalilirmiyim. Kod sayfasında verinin yerine çoğul bir kod yazılabilirmi.

Ekli dosyalar

• suz.xls
    suz.xls
    39 KB · Görüntüleme: 22
Kodları aşağıdaki gibi değiştiriniz..

Kod:
Sub Aktar()
Dim Sr As Worksheet
Set Sr = Sheets("Rapor")

Sr.[A:D].Clear
    Columns("A:D").AdvancedFilter xlFilterCopy, [J1:J2], Sr.[A1]

Set Sr = Nothing
End Sub
.

Çok Teşekürler ellerinize sağlık Ömer hocam. İyi bayramlar.

Son düzenleme:
Hocam yazmış olduğunuz kodları ekli dosyama uygulayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sn. yavuz829 ilk eklediğiniz örnek dosya ile son eklediğiniz dosya birbirine benzemiyor. Doğal olarak önerilen kodu kendi dosyanıza uyarlamakta zorlanıyorsunuz. Bu tarz sorularınızda örnek dosyalarınızı orjinal dosyalarınıza benzer şekilde hazırlarsanız size verilen cevaplar daha net olacaktır. Bu şekilde sürekli verilen cevaplar güncellenmek zorunda kalıyor. Bu da konunun gereksiz yere uzamasına sebep oluyor.

Son eklediğiniz dosyada nasıl bir aktarım işlemi yapılacak açıklar mısınız?

Hocam arkadaşlardan alacağım kodlardan değişikik yapıp kendi dosyaya uyarlama yaparım diye düşünmüşytüm ama yapamadım. Benim istediğim en son Rapor al olarak eklediğim dosyamda Ali, Veli, İsa, Kemal ve su sayfalar dahada çoğalacak rapor al butonuna bastığım zaman tarihe göre sayfayı rapor sayfasına aktarsın. Örneğin 16.12.2010 tarihini yazıp rapor al dediğim zaman sadece o tarihte girilen verileri aktarsın. Birde rapor al dediğimiz zaman sayfalardaki süzmeyi kaldırmasın.

Çok teşekürler hocam ellerinize sağlıki. İyi bayramlar.

Geri